Sivut

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Robert Louis Stevenson: Aarresaari (äänikirja)

Kyllä, Lars Svedberg ylitti jälleen itsensä. Tämän teoksen kuuntelu oli kuin hunajaa korville.

Kyseessähän on poikakirjaklassikko, erinomainen sellainen. Kirjan päähenkilönä ja kertojana suurimman osan kirjasta toimii Jim Hawkins, jonka oletan olevan noin 10 vuotias. Ikä meni joko ohi tai sitä ei kerrottu. Kirja alkaa Englannista, jossa Jimin vanhempien majatalossa vuosia majaillut vanha merirosvo kuolee ja häneltä löydetään aarrekartta. Kartan perässä on lauma merirosvoja. Jim lähtee patruunan ja lääkärin mukana kohti aarresaarta miehistönään sekalainen joukko merirosvoja ja kunnollisia miehiä. Jim paljastaa salaliiton ja pian joukko jakaantuu kahtia merirosvoihin ja niihin muihin. Tässä vaiheessa ollaan jo saarella. Jim joutuu mitä kummallisimpiin seikkailuihin, sillä hän altistaa itsensä vaaroihin sen suuremmin ajattelematta, mutta samalla pelastaakin koko joukon.

Kirja on täynnä poikiin uppoavaa seikkailua ja jännitystä, mutta täytyy myöntää, että kyllä keski-ikäinen nainenkin nautti tästä teoksesta aivan täysin siemauksin, etenkin, kun Lars osasi jälleen eläytyä niin loistavasti jokaiseen henkilöön. Hän sai kaikki elämään. Kiero merirosvo John Silver oli hänen käsissään lipevä ja petollinen yhtä aikaa, samoin kaikki muutkin rosvot tuntuivat jo äänensä perusteella rosvoilta, kun taas ns. kunnon miehet kuulostivatkin kunnollisilta.

Kirja on säilynyt ajanhampaalta loistavasti. Se on niin tuoreenoloinen ja hienosti kirjoitettu. Nythän toki merirosvot ovat jälleen pop, joten kirja on ajankohtainenkin. Viimeisin elokuva on tehty vuonna 2012, se tosin tv-elokuvana, mutta melkoisen kuuluisilla näyttelijöillä. 

Tämä kirja pisti taas miettimään tiettyjä klassikoita, jotka tuntuvat kuten sanoin säilyttämään tuoreutensa vuosisatojenkin läpi. Tämäkin teos on kirjoitettu vuonna 1882. Mikä tekee kirjasta näin hyvin säilyvän. Sen, kun tietäisi, pyrkisi varmaan itsekin kirjoittamaan sellaisen. Ottaisin hyviä vihjeitä vastaan, mitkä teokset ovat mielestäsi hyvin säilyneitä? Mikä on sellainen kirja, että tuntuu kuin se olisi julkaistu eilen, vaikka julkaisusta onkin jo vuosikymmeniä, -satoja? En usko, että kaikki klassikoleiman saaneet kirjat ovat tällaisia.

tiistai 25. helmikuuta 2014

Tijan: Fallen Crest -sarja (1-3)

Kirjat:
Fallen Crest High
Fallen Crest Family
Fallen Crest Public

Tijanin Fallen Crest High on ollut ladattuna laitteilleni jo jonkin aikaa, mutta jostain kumman syystä kuvittelin, että en pitäisi kirjasta. Osoitinpa taas itseni olevan väärässä, sillä tämähän koukuttaa. 

Kaikki alkaa siitä, kun Samin äiti ilmoittaa heidän muuttavan pois kotoa rikkaan James Kanenin luo, jonka kanssa äiti aikoo naimisiin. Kanen veljekset Mason ja Logan ovat kulmakunna kingejä. He ovat rikkaita, komeita ja erittäin suosittuja naisten keskuudessa. He käyvät valtion koulua ja Sam käy yksityiskoulua. Sam on rikkonainen nuori nainen, joka juoksee tunteakseen ei mitään. Sam ja veljekset kyräilevät toisiaan aikansa, kunnes kuori pehmenee ja pojat ymmärtävät, että Sam ei ole samanlainen pyrkyri kuin äitinsä. Etenkin Samin ja Masonin suhde syvenee ja alkaa muistuttaa jo rakkautta. Taustalla pyörii erilaisia klikkejä, entisiä ystäviä, entisiä poikaystäviä, biologisia isiä, kasvatti-isiä jne. Ensimmäinen kirja on tällaisen tilanteen kehittelyä.

FC Family sen sijaan keskittyy Samin ja hänen äitinsä ongelmaiseen suhteeseen. Samin äiti on tunteeton bitch suoraan sanoen. Hän haluaa omistaa Samin ja uhkaakin Masonia ja Samia, jos nämä jatkavat suhdettaan. Minkäs rakkaudelle tekee kuitenkaan. Sam saa uusia ystäviä, menettää vanhoja ja saa näitä takaisin. Tässä on kuitenkin kyseessä kesäloma, joten koulumaailmaa ei tässä teoksessa juurikaan ole.

FC Public on vähän sellainen OMG -kirja. Kuinka voikaan olla näin kutkuttavaa ja samalla ahdistavaa. Kirjassa Sam siirtyy samaan kouluun Loganin ja Masonin kanssa. On Masonin viimeinen vuosi high schoolissa ja haikeutta on ilmassa. Sam joutuu koulun kovin gimmojen kiusattavaksi erittäin julmasti. Kirjassa kertojina vaihtelevat Sam ja Mason, mikä onkin ihan kiinnostavaa, sillä näin pääsee myös Masonin ajatusmaailmaan ja tämähän avaakin ihan uusia ajatuksia. Kirja loppuu, ah, niin kutkuttavasti.

Aikuiset ovat näissä kirjoissa epäkypsiä ja pelottavan itsekeskeisiä. He huijaavat, pettävät ja toimivat tunteettomasti lapsiaan kohtaan. Lapset ovat heille jotain muuta kuin heidän pitäisi olla. On tokin hyviäkin aikuisia. Maailma ei vaikuta kauhean onnelliselta paikalta, muutoin kuin paikoittain. Ehkä tämä on sitä elämänmakua.

Voin ehdottomasti suositella. Ensimmäisen saa tällä hetkellä ilmaiseksi Amazonista, kaksi muuta maksavat 3-5 euroa, joten ihan mahdottomasta investoinnista ei ole kyse. Itselleni teokset ainakin aiheuttivat suunnatonta koukuttumista ja hempeitä huokauksia. Aivan kärkeä tämän tyyppisissä teoksissa. Nyt tuskaisena odottamaan neljättä osaa, joka ehkä ilmestyy pian, ainakin Tijanin Facebook-sivujen vihjailujen mukaan.

tiistai 18. helmikuuta 2014

Helmikuun romanttiset

Osa näistä menee vielä tammikuun puolelle, mutta menkööt tuolla otsikolla. Alla siis teoksia, joista en viitsinyt tehdä omaa postausta, mutta jotka kuitenkin ansaitsevat maininnan. Laitanpa tämän nyt jo esille, vaikka helmikuuta on jäljellä. Kuten näistä voi päätellä, on lukuintoni huipussaan, liian huipussa. Liian vähät yöunet alkavat jo vaivata ja olen vähän pihalla tästä maailmasta, mutta olen sentään jossain välissä kisojakin seurannut. Onneksi olen nopea lukija ja englanninkielisen tekstin lukeminen alkaa olla jo yhtä sujuvaa kuin suomenkielisen, enää harvoin käytän Kindleni sanakirjaominaisuutta.

J. Lynn: Frigid

Suurin odotuksin lähdin lukemaan tätä teosta, mutta odotukset eivät täysin täyttyneet, vaikka ihan ahmimalla menikin. Kyler ja Sydney ovat olleet ystäviä lapsesta alkaen. Nyt parikymppisinä Kyler on komea naisten rakastama mies ja Sydney nipottava neitonen, jolla on ollut vain yksi mieskokemus. Kumpikin kuitenkin rakastaa toistaan, mutta ystävyyden menettämisen pelosta eivät avaa suutaan. Vaatii lumimyrskyn ja uhkaavan vainoajan, että nämä kaksi oikeasti kertovat tunteistaan. Mutta voiko kuitenkaan täysin luottaa ja rakastaa.

Vähän sellainen olo, että olen kokenut tämän aiemminkin, mutta eri mausteilla ja näin varmaankin on. En usko enempää lukevan ainakaan tämän kirjailijan teoksia vähään aikaan. Kyseessähän on sama Armentrout kuin Lux-sarjan kirjoittajanakin.


Sara Wolf: Lovely vicious

Auts, mikä lopetus kirjalle. Niin jäi roikkumaan että... Isis on uusi tyttö koulussa. Hän näyttää ja kuulostaa itsevarmalta ja jopa ärsyttävältä, mutta hänellä on syvät haavat sielussa. Entinen lihava tyttö, jota on nöyryytetty liikaa on päättänyt, että hän ei enää ikinä rakastu. Jack on jääprinssi, joka ei deittaile ikäisiään. Hänellä on omat salaisuutensa ja haavansa. Nämä kaksi kohtaavat ja vihaavat toisiaan. Alkaa sodankäynti, joka päättyy tunteisiin.

Loppu oli ehkä pahin ns. cliffhanger ikinä. Toinen osa tulee tässä jossain vaiheessa vuotta, mutta ah, tuskainen odotus. Kirjan bongasin erään kirjailijan Facebook-päivityksestä. Ihanaa löytää uusia paikkoja, joista saa uusia lukuihanuuksia.


C.L.Stone: Drop of doubt

Viides osa Academy-sarjassa. Odotin tätä melkoisesti ja kirjan alku oli suoraan sanoen hienoinen pettymys, mutta sitten lähti kulkemaan. Luin ahmien kuten neljä ensimmäistäkin osaa. Sangin ja poikien suhde kasvaa taas hitusen.

Tällä kertaa Sang joutuu jälleen uhkauksen alle. Hän saa salaperäisiä uhkauksia puhelimeen ja muuallekin. Hän viettää aikaa enemmän Victorin kanssa ja Victorin tunteet kasvavat. Samalla Sang yrittää löytää itsevarmuuttaan ja itsenäisyyttään ylisuojelevien poikien keskellä. Hän saa kuulla Academysta asioita, jotka saavat hänet epäilemään poikien tehtävien moraalia. Tämä kaikki jää myös kesken odottamaan seuraavia osia, joita en kuitenkaan enää ehkä odota yhtä innokkaasti. Vaikka kaikki kehittyi, jotenkin kuitenkin pysyi paikallaan. Varmaankin luen, mutta ahminko enää, pystyykö sarja uudistumaan, kehittymään vähän nopeammin.


Evelyn Lyes: Everything you want

Olisi ehkä saanut jäädä lukematta, mutta tulipa kuitenkin luettua loppuun. Callie ja Blade ovat eläneet vuosia kuin veli ja sisko, vaikka eivät niitä ole. Blade on kuitenkin rakastanut Callieta jo vuosia, mutta Callie tuntee velvollisuudekseen suojella Bladea, joka on häntä nuorempi. Nyt 25 vuotiaana hän äkkiä tajuaa, että Blade ei enää ole lapsi, vaan herättääkin hänessa muitakin tunteita. Taustalla on kuitenkin salaisuuksia, jotka ovat olleet pinnan alla vuosia. Muuttavatko ne Bladen tunteet.

Melkoisen turha luettava, ei onneksi kuitenkaan pitkä. Sellainen vain vähän yöunia häiritsevä.


Kirsty Moseley: Nothing to lose

Ehkä tämä yli 500 sivua olisi ansainnut oman postauksenkin, mutta loppujen lopuksi kuitenkin päädyin vain lyhyeen. Ihan hyvä tämä oli, mutta ei mikään uuh aah.

Anna koki kauheita 16 vuotiaana, kun hänen poikaystävänsä tapettiin hänen silmiensä edessä ja hän itse joutui lähes vuodeksi huumeparonin seksiorjaksi. Nyt 19 vuotiaana hän on rikki. Hänen turvamiehekseen tulee Ashton, komea, luokkansa paras ja kiltti. Hiljalleen Anna alkaa avautua ja huomaa, että kenties hänen elämäänsä voi yhä edelleen kuulua myös rakkautta. Menneisyys ei kuitenkaan päästä helposti irti.

Tämä tosiaan oli aika ihana, mutta jotenkin kaikki lässähti lopussa. Sata sivua ainakin olisi voinut tiivistää, mutta meni näinkin. Moseleyta olen lataillut enemmänkin ja varmasti jossain vaiheessa näitä tulee lisää.


Lili St. German: Seven sons

Huh, tämä teos onkin hämmentävä. Lyhyt noin 100 sivua ja tarina vasta alkaa. Juliette on maailman silmissä kuollut, mutta hän on tullut kostamaan. Hän muuttanut ulkonäkönsä ja palaa takaisin niiden miesten luo, jotka veivät häneltä isän ja viattomuuden. Dornan Ross ja hänen seitsemän poikaansa melkein tappoivat hänet kuusi vuotta sitten, mutta nyt on Julietten vuoro.

Kirja on täynnä seksiä ja raakuutta, mutta myös rakkautta. Hyvin outo fiilis tämän jälkeen. Kirjassa tapettiin vasta yksi veljistä, joten monta kirjaa vielä tiedossa. Ehkä luen, ehkä en.


Samantha Towle: Trouble

Mia on ollut koko elämänsä miesten hakkaamana ja alistamana. Viimein hän lähtee pakoon ja päätyy Coloradoon pieneen perhehotelliin. Jordan on naistenmies, joka ei ole koskaan ollut tosissaan naisen kanssa, ei kunnes Mia ilmestyy hänen hotelliinsa. Mia on rikki ja Jordan on ulkoa kova. Mia etsii äitiään, joka jätti hänet vauvana agressiivisen isän hoteisiin. Mia ja Jordan rakastuvat, mutta voiko menneisyys pilata heidän onnensa.

Tämä oli ihan luettava, ei mikään suuremmoinen, mutta ihan ok. Kirjassa käsiteltiin hyväksikäyttöä ja muitakin ongelmia mielestäni melko hyvin ja asiallisesti.


Brenda Joyce: Yön kiihkeä hehku

Ihan kirja kirja, mutta laatu oli tällä kertaa umpisurkea. Olen pitänyt näistä Joycen de Warenne -kirjoista ainakin hieman, mutta tämä oli ihan täyttä surkeutta. Kahlasin kuitenkin läpi.

Blanche on jo 27 vuotias ja hänen pitää löytää itselleen aviomies. Hän on aina  pitänyt Rex de Warennesta. Miehestä, joka on erakoitunut ja josta kulkee villejä huhuja. Kohtalo heittää Blanchen ja Rexin yhteen, mutta voivatko menneisyyden haamut estää heidän onnensa. Hui, mikä de ja vu -fiilis... No, tämä ei siis mitenkään kohonnut millekään tasolle ja harmittaa, että käytin tähän yli 8 euroa, samalla hinnalla olisin ladannut Kindlelle muutamia varmasti parempia kirjoja.


Bijou Hunter: Damaged and the beast

Tätä lukiessa tunsin lähes myötähäpeää. Farah on piesty, hyväksikäytetty ja muutoinkin epävarma elämästään. Cooper on taas paha poika, tatuoitu ja kova. Farah pelkää ja Cooper haluaa pelastaa. Kirja täynnä seksiä tai sen yritystä, itkua, niin uskomattomia juttuja, että vähemmän hurjempaa voisi huimata. Luin kuitenkin kaikki yli 300 sivua loppuun, mutta en kyllä innostunut ollenkaan. Enkä edes suosittele.


Lexie Ray: Stronger

En edes tiedä, mistä näitä oikein revin. Tästä 2/3 osaa oli ihan hyvää ja sitten meni sellaiseksi amerikkalaiseksi lässytykseksi. Jasmine kokee hyväksikäyttöä, väkivaltaa ja hänet pettävät monet ihmiset, kunnes hän törmää Nateen, jolla on omat salaisuutensa. Ei mitään uutta, melkoisen tylsä, eikä edes mitään sellaista highlitia, josta olisi tullut selkeä käänne, joka olisi saanut haukkomaan henkeä. Tulipa luettua ja oli ilmainen, joten menetin vain aikaa.


Vanessa Waltz: Break

Piti vain lukea ihan vähän ja sitten alkaa nukkumaan, mutta kuinkas ollakaan luin sitten kokonaan kerralla. Kyseessä siis ihan mukava teos, jota oli helppo lukea ja joka sai tuntemaan hyvältä. Yleensä en ihan kauheasti lämpeä näille miljonääriteoksille, mutta tässä oli kuitenkin jotain herttaista ja rahanvastaista.

Jessicalla on rikkonainen lapsuus ja nuoruu. Hän on kulkenut sijaiskodista toiseen ja joutunut hyväksikäytetyksi. Hän on täysin varaton ja työtön ja viimeisenä oljenkortenaan hän laittaa ilmoituksen seuralaispalvelun sivuille. Sitä kautta häneen ottaa yhteyttä Luke, joka on melkein miljonääri. Esteenä on vain kuoleva isä, joka ei suostu jättämään omaisuuttaan playboy-pojalleen. Jessica alkaa esittää Luken tyttöystävää ja pian he huomaavat, että huolimatta erilaisista taustoista, heillä molemmilla on vaikea vanhempisuhde. Myös rakkaus tietenkin syttyy.

Ihan kiva, sopivan pituinen. Sopivasti kaikkea, kannattaa lukea, jos vähänkään kiinnostaa. Oli vielä ilmainen ainakin, kun itse latasin.


Jessica Pine: Held

Held ei tässä tapauksessa tarkoita mitään sitomisjuttuja, vaikka kansikuvassakin oli käden köydellä sidotut. Se tarkoittaa huonon, hyväksikäyttävän ihmissuhteen jättävää ahdistavaa tunnetta, että vaikka kaikki on päättynyt, mikään ei ole päättynyt. Odotin jotain perussettiä, jossa kiva poika pelastaa arpeutuneen tytön, mutta perhana, jopa nämä Kindlen ilmaiset kirjat osaavat sitten yllättää. En saanut, mitä halusin, vaan sainkin vähän erilaisen teoksen. Ja nyt en tarkoita huonolla.

Jaime alkaa työskentelemään kuuluisan näyttelijän vartijana ja törmää tämän ongelmaiseen tyttäreen, joka hädin tuskin uskaltaa astua huoneesta toiseen. Pikku hiljaa selviää tyttären Amberin kauhea kohtalo huonossa ihmissuhteessa, joka on vienyt hänen uskonsa maailmaan.

Oikein oiva teos, mukava luettava, piristävän erilainen. Suosittelen.

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

John Green: Tähtiin kirjoitettu virhe

John Greenin kirja (siis juuri tämä) on ollut pitkään Kindlen ladatuimpana. Tällä kertaa kuitenkaan en käyttänyt viittä euroani ostoon, vaan varasin kirjan kirjastosta, suomennoksena. Enpä ihmettele, miksi on listojen kärjessä, onhan tässä jotain todella herkkää ja ahdistavan suloista, aivan kuten nuoruudessa ylipäätään.

Hazel sairastaa kilpirauhassyöpää. Hän on saanut lisäaikaa elämälleen, mutta elää ilman sosiaalisia kontakteja suojellen itseään ja muita. Hän käy syöpäsairaiden lasten kokoontumisissa, jossa hän tapaa Augustuksen. Pojan, joka on sairastanut luusyöpää, mutta tervehtynyt. Pojan, joka järkyttää hänen maailmaansa. Hazelin elämän yhtenä tärkeänä asiana on kirja, joka loppuu kesken lauseen. Kirja kertoo syöpäsairaasta tytöstä ja sekä Hazel ja Augustus lukevat kirjan useita kertoja. Rakkaus tulee, kun sitä vähiten odottaa. Rakkaus jättää arven. 

Tämä kirja herättää tunteita, ei kuitenkaan sääliä, vaan kaihoa. Se on hyvin kirjoitettu erittäin arasta aiheesta. Lapsia ja nuoria kuolee syöpään, he ovat kuitenkin lapsia ja nuoria. Tässä kirjassa myös aikuiset on hyvin kirjoitettu. Hazelin vanhemmat ovat rakastavia vanhempia, joiden oma elämä tuntuu olevan pysähtynyt Hazelin sairauden vuoksi tai näin Hazel kuvittelee. 

Se, mikä ehkä oli hieman epäaitoa, kenties, oli se, että 16 ja 17 vuotiaat keskustelevat näin filosofisesti. Itse en ainakaan olisi kyennyt näin hienoon argumentointiin ollessani tuon ikäinen. Ehkä olen ollut osittain vain liian tavallinen, ehkä filosofisia nuoria on. Ehkä kuoleman läheisyys pistää asiat aivan eri perspektiiviin kuin täysin terveiden.

Enpä ole aikoihin taas itkenyt kirjaa lukiessa. Tästä osasin ennakoida jo itkemisen, sillä lukuisat ylistävät kommentit ovat näin vihjanneet. En edes yrittänyt kovettaa itseäni, vaan annoin tulla vaan ja tulihan se sieltä, itku ja useampaan otteeseen. 

Voin suositella kirjaa. Ylistävät kommentit eivät ole tällä kertaa turhia. Kirja on surullinen, mutta se on myös toiveikas. Se on ahdistava, mutta jättää kuitenkin hyvän mielen. 

maanantai 10. helmikuuta 2014

Simone Elkeles: Perfect chemistry

Jep, näitä taas. Tämä on niin monella Goodreadsin listalla, että oli aivan pakko maksaa huimat 10 euroa ja nyt olen oikein onnellinen, että maksoin. Okei, olihan tämä sellainen perussetti, poika väärältä puolen kaupunkia, tyttö kaunis ja rikas, mutta tämä on hyvin elämänmakuinen ja aito.

Alejandro tai Alex, kun hän haluaa itseään kutsuttava on jengiläinen. Hän on kova, komea ja viisas. Hänen isäntä kuoli hänen silmiensä edessä, kun hän oli kuusi vuotias ja nyt hän suojelee perhettään kuulumalla jengiin. Brittany on kaunis ja rikkaasta perheestä. Hänen ulkokuorensa on täydellinen, mutta kuoren takana hän on eri ihminen. Hänelle tärkeintä elämässä on hänen vammainen siskonsa Shelley. Näistä kahdesta tulee kemiantuntie labrapartnerit. Voiko kaksi näin täydellisesti erilaisista taustoista tulevaa ihmistä saada kaiken toimimaan? Kaiken lisäksi tuntuu kuin maailmakin olisi heitä vastaan. Pystyvätkö he taistelemaan niitä odotuksia vastaan, joita heidän syntyperänsä jo pelkästää on asettanut heille?

Kirja vilisee Alexin espanjankielisiä lausahduksia ja tämä jo pelkästään tekee kirjasta erilaisen, kuuman, vaikka seksi tällä kertaa on vain ajatus. Oma kuvani jengeistä tulee tv:stä, elokuvista, joten en osaa autenttisuudesta sanoa sen suurempaa, mutta hyvin osuvalta kuvaus minusta tuntui. Nicky Cruz ja Juokse poika juokse on yksi lempikirjojani ja tämän kirjan kuvaus on hyvin samankaltainen.

Pidin kirjasta suuresti. Se ei ole ihan tyypillinen teiniromanssi. Lukiessani taustalla päässäni soi Shakiran ja Alejandron Sanzin La tortura. Se vain jotenkin sopii tähän.

Sarjaan kuuluu vielä kaksi kirjaa, jotka kertovat Alexin veljistä Carlosista ja Luisista. Saattaa olla, että latinorytmit täyttävät pääni uudelleenkin.

lauantai 8. helmikuuta 2014

Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän (äänikirja)

Tämän latasin Blogatin kautta saamallani ilmaisella latauskoodilla Elisa -kirjasta. Kyseessä siis sponssikirja. Luojan kiitos tästä, sillä olisin ollut syvästi ahdistunut, jos olisin käyttänyt tähän omia rahojani. Valitettavasti siis en pitänyt, en sitten oikeastaan yhtään. Tämä ahdisti koko kuuntelun ajan, ihan sama kuin Pulkkisen Vieraan kanssa. Yritin kovasti, mutta en vain saanut itseäni pitämään kirjasta yhtään.

Tämä on hyvin erilainen Pulkkinen. Chick lit tai ei, mutta erilainen kuitenkin. Se ei auttanut kohdallani asiaa, tosin chick lit ei ole minun genreni ollut, mutta kuitenkin. Iiris eroaa seitsemän vuoden jälkeen poikaystävästään Aleksista, tästä kirja alkaa ja päättyy ehkä onnellisuuteen. Iiriksen elämässä on suuressa roolissa hänen siskonsa Jennifer ja ystävä Elina sekä naapurin viisas vanha Marja-Liisa, joka saa elämäänsä viisauksia Kauniista ja rohkeista. Marja-Liisa oli ainut henkilö kirjassa, josta pidin. Muista en sitten pitänyt yhtään, etenkään Iiriksestä. Iiris on mielestäni itsekäs, ärsyttävä ja tekoälykäs henkilö, johon en millään tasolla pystynyt samaistumaan. Anteeksi vain niille, jotka ovat kirjasta pitäneet ja pikaisella googlauksella löysin kirjasta vain kiittäviä arvioita, pikaisesti katsottuna.

Pidin Pulkkisen kahdesta ensimmäisestä kirjasta, mutta sen jälkeen minun ja Riikan suhde on ollut pelkkää alamäkeä. En haluaisi asian olevan näin, mutta minkäs päälleen voi. Eräässä arvostelussa kehuttiin Pulkkisen nerokasta tekstiä ja tekstin hauskuutta. Itse en nauranut kertaakaan, huokailin lähinnä tuskasta ja kielikuvista sain nyt tarpeekseni hyvin pitkäksi aikaa. Ne alkoivat ärsyttämään jo kirja alussa ja lopussa jokainen "hauska" kielikuva oli lähes fyysistä tuskaa tuottava. Mutta kuuntelin kuitenkin loppuun, halusin loppuun asti löytää kirjasta jotain hyvää, jotain jonka voisin tässä laukaista, mutta...

Okei, hyvää kirjassa oli lukija. Hänestä pidin. Kirjan luki Leena Pöysti ja hän oli oikein hyvä ja ammattimainen. Hänellä on hyvä ääni tämän tyyppisiin kirjoihin. Hänestä pidin jo Vieraan aikana. Pikaisella lukauksella Vieraan arvioni on hyvin samankaltainen tämän kanssa. 

Valitettavasti, en suosittele, mutta annan kuitenkin Pulkkiselle vielä mahdollisuuksia, en kuitenkaan enää kovinkaan suurin odotuksin.

tiistai 4. helmikuuta 2014

Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmesin seikkailut 1 ja 2 (äänikirja)

Olin niin puutteessa. Äänikirjoja olin kyllä kuunnellut, mutta mitään tyydyttenyisyyttä en niistä ollut kokenut. Siksi hikipäässä juoksin kirjastoon ja lähdin selaamaan hyllyjä. Viimein se löytyi, kirja, jossa lukijana on Lars Svedberg. Sen verran yritin, että en kuunneltua lainannut, mutta olo oli lähes "ihan sama kunhan siinä on Lars". Näinpä otin mukaani tämän Sherlock Holmesin. Nyt on sellainen rento, hyvä fiilis. Lars sai sieluni rauhoittumaan ja kykenen varmaan taas kuunnella muidenkin lukemia kirjoja. 

Itse kirjahan on myös hyvä. Itse asiassa oikein hyvä. Sherlock Holmes kestää aikaa erinomaisesti. Siitähän ovat jo osoituksena uudet elokuvat ja tv-sarjat. Näistä teoksista muistui mieleeni vanha tv-sarja, joista käärmekammoisena mieleen on parhaiten jäänyt tarina Kirjava nauha, jossa murhavälineenä on myrkkykäärme. Tuo jakso aikoinaan järkytti mieltäni  niin, että muistan sen yhä. 

Kaksi äänikirjaa sisältää 4 Holmes tarinaa, toinen toistaan nerokkaampia. Baskervillen koira on ollut suosikkini siitä asti, kun sen joskus vähän yli 10 vuotiaana luin ja yhä edelleen pidän sitä loistana kauhudekkarina. Nämä yksittäiset tarinat toimivat myös loistavasti. 

Mutta ennen kaikkea Lars... Huoh... Voisin tilata häneltä vaikka luettuna Kirjanpitolainsäädännön kommentaarin tai Arvonlisäverolain kommentaarin. Uskon, että olisin huumaantunut, ei sillä, että kyseiset kirjat ovat itsessäänkin jo suunnattoman kiinnostavia, mutta ilo ja onni olisi kaksinkertainen.

Jos et ole vielä kuunnellut Larsia, aloita vaikka näistä teoksista. Ne ovat lyhyitä, ytimekkäitä ja Lars on niissä aivan loistava. Pahoittelen, että itse kirjat jäivät nyt huumaantuneen mieleni vuoksi vähän taka-alalle.

maanantai 3. helmikuuta 2014

Colleen Hoover: Hopeless

Tämä kirja melkein särki sydämeni. Kuuluu ilman muuta parhaimpiin näistä teinikirjoista, joihin olen siis yhä edelleen koukuttunut erittäin pahasti.

Luin tämän teoksen itsenäisen jatkon jo aiemmin, mutta onneksi kävin myös tämän kimppuun. Sky on 17-vuotias. Hänellä on huono maine, syyttä ja hän aloittaa uudessa koulussa. Paras kaveri on lähtenyt Eurooppaan ja Sky on hieman hukassa. Hän tapaa Dean Holderin, jossa jokin vetää häntä puoleensa vastustamattomasti. Skyn menneisyydessä on asioita, jotka hän on sulkenut ulkopuolelle, mutta jotka Deanin kanssa alkavat nyt tulla myös pinnalle. 

Kirja käsittelee hyvin vaikeita asioita kuten lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä taitavasti unohtamatta kuitenkaan kaiken kattavaa rakkautta ja ehdotonta teiniromantiikkaa. Kirja on paikoin niin pakahduttava, että taisin pitkästä aikaa tirauttaa useammankin kyyneleen. Hyvin puhdistava kokemus kaiken kaikkiaan.

Tästä on tehty myös Deanin näkökulmasta oleva kirja. Tässä harkitsen vielä lukemista, mutta itseni tuntien tämä kirja jää takaraivooni tykyttämään kuin avoin haava. Silloin ei vain voi itselleen mitään, vaan on pakko lukea, pakko ostaa. 

On ihanaa, kun löytyy tällainen helmi aina välillä. Jos en vielä riittävästi ole hehkuttanut Goodreadsia, niin nyt vielä kerran sanon, että sieltä löytyy niin lukemattomia listoja kirjoista, että alkaa ahdistaa lukemattomien kirjojen loputon virta.