sunnuntai 11. syyskuuta 2011

J.R.Ward: Sitomaton rakastaja

Tässä kirjassa on huonoa vain nimi. Toki nimi tulee suorana käännöksenä englannista, mutta jotenkin tuo sitomaton on vain mielestäni huonoa suomea. Pieni kielipoliisi heräsi jo kirjaa tilatessa.

Viides kirja Mustan Tikarin Veljeskunnasta vie taas veljien tarinaa eteenpäin. Tällä kertaa on kyseessä Vishousin tarina. Samaa taattua laatua kuin aikaisemmatkin. Olen tätäkin kirjaa lukenut englanniksi ja täytyy myöntää, että suomennos on jälleen oikein erinomainen (lukuunottamatta tuota nimeä).

Tarinan juonihan näissä on suunnilleen sama. Veljeskunnan jäsen rakastuu, tulee vastoinkäymisiä, mutta lopuksi kaikki on aivan loistavasti. Tässä kirjassa käy toki näin, mutta muutamalla erittäin kiinnostavalla käänteellä höystettynä.

Se, mikä tämän erotti toisista sarjan kirjoista, on lesserien näkökulman puute. Muissa kirjoissahan on kerrottu väliin aina tapahtumia lessereiden puolelta, mutta ei tässä kirjassa, vaikka ne tässäkin vilahtelevat toki. Tavallaan sitä kaipasi, mutta toisaalta oli kiva, kun ei ollut.

Kuuma, seksikäs, synkkä ja romanttinen, siinä ehkä tämänkertaiset adjektiivit kuvaamaan kirjaa. Suosittelut taas kaikille kuuman romantiikan ja vampyyrien ystäville. Sivuja sellaiset 586, mutta aika äkkiä tämän ahmaisi ja haluaa vielä lisää.

1 kommentti:

  1. Apua, nyt tuli tarve lainata lisää Wardin kirjoja kirjastosta, vaikka päätin että enää en lainaa mitään tämän vuoden puolella :). Olen itse lukenut kolme tähän asti suomennetuista kirjoista ja olen ihan hullaantunut Mustan tikarin veljeskuntaan.

    VastaaPoista