lauantai 8. helmikuuta 2014

Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän (äänikirja)

Tämän latasin Blogatin kautta saamallani ilmaisella latauskoodilla Elisa -kirjasta. Kyseessä siis sponssikirja. Luojan kiitos tästä, sillä olisin ollut syvästi ahdistunut, jos olisin käyttänyt tähän omia rahojani. Valitettavasti siis en pitänyt, en sitten oikeastaan yhtään. Tämä ahdisti koko kuuntelun ajan, ihan sama kuin Pulkkisen Vieraan kanssa. Yritin kovasti, mutta en vain saanut itseäni pitämään kirjasta yhtään.

Tämä on hyvin erilainen Pulkkinen. Chick lit tai ei, mutta erilainen kuitenkin. Se ei auttanut kohdallani asiaa, tosin chick lit ei ole minun genreni ollut, mutta kuitenkin. Iiris eroaa seitsemän vuoden jälkeen poikaystävästään Aleksista, tästä kirja alkaa ja päättyy ehkä onnellisuuteen. Iiriksen elämässä on suuressa roolissa hänen siskonsa Jennifer ja ystävä Elina sekä naapurin viisas vanha Marja-Liisa, joka saa elämäänsä viisauksia Kauniista ja rohkeista. Marja-Liisa oli ainut henkilö kirjassa, josta pidin. Muista en sitten pitänyt yhtään, etenkään Iiriksestä. Iiris on mielestäni itsekäs, ärsyttävä ja tekoälykäs henkilö, johon en millään tasolla pystynyt samaistumaan. Anteeksi vain niille, jotka ovat kirjasta pitäneet ja pikaisella googlauksella löysin kirjasta vain kiittäviä arvioita, pikaisesti katsottuna.

Pidin Pulkkisen kahdesta ensimmäisestä kirjasta, mutta sen jälkeen minun ja Riikan suhde on ollut pelkkää alamäkeä. En haluaisi asian olevan näin, mutta minkäs päälleen voi. Eräässä arvostelussa kehuttiin Pulkkisen nerokasta tekstiä ja tekstin hauskuutta. Itse en nauranut kertaakaan, huokailin lähinnä tuskasta ja kielikuvista sain nyt tarpeekseni hyvin pitkäksi aikaa. Ne alkoivat ärsyttämään jo kirja alussa ja lopussa jokainen "hauska" kielikuva oli lähes fyysistä tuskaa tuottava. Mutta kuuntelin kuitenkin loppuun, halusin loppuun asti löytää kirjasta jotain hyvää, jotain jonka voisin tässä laukaista, mutta...

Okei, hyvää kirjassa oli lukija. Hänestä pidin. Kirjan luki Leena Pöysti ja hän oli oikein hyvä ja ammattimainen. Hänellä on hyvä ääni tämän tyyppisiin kirjoihin. Hänestä pidin jo Vieraan aikana. Pikaisella lukauksella Vieraan arvioni on hyvin samankaltainen tämän kanssa. 

Valitettavasti, en suosittele, mutta annan kuitenkin Pulkkiselle vielä mahdollisuuksia, en kuitenkaan enää kovinkaan suurin odotuksin.

4 kommenttia:

 1. En ole lukenut Pulkkista yhtään, mitä nyt jonkun kolumnin jostain lehdestä joskus, mutta olen satavarma, ettei hän ole minun kirjailijani. Jo se kolumni oli vähän jo siinä rajoilla. =D Ja muutenkin olen saanut muiden arvosteluista hyvin vahvasti kuvan, ettei minun kannata vaivautua. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alan myös olla sitä mieltä, että ei ole myöskään minun kirjailijani, vaikka Raja olikin tosi hyvä.

   Poista
 2. Oliko tämä liian hipsteri :)? Minäkään en ole koskaan oikein päässyt Pulkkisen kirjoihin sisään, vaikka Raja viehätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että on liian hipsteri tai ainakin yrittää liikaa makuuni. Raja on ollut ainut Pulkkinen, josta olen pitänyt estoitta.

   Poista