maanantai 10. helmikuuta 2014

Simone Elkeles: Perfect chemistry

Jep, näitä taas. Tämä on niin monella Goodreadsin listalla, että oli aivan pakko maksaa huimat 10 euroa ja nyt olen oikein onnellinen, että maksoin. Okei, olihan tämä sellainen perussetti, poika väärältä puolen kaupunkia, tyttö kaunis ja rikas, mutta tämä on hyvin elämänmakuinen ja aito.

Alejandro tai Alex, kun hän haluaa itseään kutsuttava on jengiläinen. Hän on kova, komea ja viisas. Hänen isäntä kuoli hänen silmiensä edessä, kun hän oli kuusi vuotias ja nyt hän suojelee perhettään kuulumalla jengiin. Brittany on kaunis ja rikkaasta perheestä. Hänen ulkokuorensa on täydellinen, mutta kuoren takana hän on eri ihminen. Hänelle tärkeintä elämässä on hänen vammainen siskonsa Shelley. Näistä kahdesta tulee kemiantuntie labrapartnerit. Voiko kaksi näin täydellisesti erilaisista taustoista tulevaa ihmistä saada kaiken toimimaan? Kaiken lisäksi tuntuu kuin maailmakin olisi heitä vastaan. Pystyvätkö he taistelemaan niitä odotuksia vastaan, joita heidän syntyperänsä jo pelkästää on asettanut heille?

Kirja vilisee Alexin espanjankielisiä lausahduksia ja tämä jo pelkästään tekee kirjasta erilaisen, kuuman, vaikka seksi tällä kertaa on vain ajatus. Oma kuvani jengeistä tulee tv:stä, elokuvista, joten en osaa autenttisuudesta sanoa sen suurempaa, mutta hyvin osuvalta kuvaus minusta tuntui. Nicky Cruz ja Juokse poika juokse on yksi lempikirjojani ja tämän kirjan kuvaus on hyvin samankaltainen.

Pidin kirjasta suuresti. Se ei ole ihan tyypillinen teiniromanssi. Lukiessani taustalla päässäni soi Shakiran ja Alejandron Sanzin La tortura. Se vain jotenkin sopii tähän.

Sarjaan kuuluu vielä kaksi kirjaa, jotka kertovat Alexin veljistä Carlosista ja Luisista. Saattaa olla, että latinorytmit täyttävät pääni uudelleenkin.

5 kommenttia:

 1. Minulla on itseasiassa tämä ihan kirjana, tilattu aikaa ennen kindleäni. Ihan kiva, pitäisikin katsella noita jatko-osia kindlelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä ihan kymmenen euron arvoinen Kindellänikin. Nuo jatko-osat ovatkin jo puolet halvempia. Sormea syyhyttää painaa osta, mutta olen vielä hillinnyt itseni ja yritän setviä tuota jo ladattujen kirjojen kaaosta.

   Poista
 2. Kiitos hyvistä YA-vinkeistä :) Olen tehnyt runsaasti Kindle-hankintoja sen jälkeen kun sattumalta tämän vuoden alussa löysin blogisi. Tunnut lukijaprofiililtasi liikkuvan samoilla alueilla kuin minäkin. Myös Utrion kirjoista pidän paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos. Tämä antaa uskoa, että kannattaa postata näitä Kindle-aarteita myöskin, vaikka eivät blogiyhteisössä herätäkään kovinkaan laajaa mielenkiintoa.

   Poista
  2. Kyllä kannattaa todellakin laittaa näitä Kindle -arvosteluja. Itse luen hyvin paljon nimenomaan sähköisiä kirjoja ja monta hyvää vinkkiä olen täältäkin bongannut!

   Poista