tiistai 4. helmikuuta 2014

Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmesin seikkailut 1 ja 2 (äänikirja)

Olin niin puutteessa. Äänikirjoja olin kyllä kuunnellut, mutta mitään tyydyttenyisyyttä en niistä ollut kokenut. Siksi hikipäässä juoksin kirjastoon ja lähdin selaamaan hyllyjä. Viimein se löytyi, kirja, jossa lukijana on Lars Svedberg. Sen verran yritin, että en kuunneltua lainannut, mutta olo oli lähes "ihan sama kunhan siinä on Lars". Näinpä otin mukaani tämän Sherlock Holmesin. Nyt on sellainen rento, hyvä fiilis. Lars sai sieluni rauhoittumaan ja kykenen varmaan taas kuunnella muidenkin lukemia kirjoja. 

Itse kirjahan on myös hyvä. Itse asiassa oikein hyvä. Sherlock Holmes kestää aikaa erinomaisesti. Siitähän ovat jo osoituksena uudet elokuvat ja tv-sarjat. Näistä teoksista muistui mieleeni vanha tv-sarja, joista käärmekammoisena mieleen on parhaiten jäänyt tarina Kirjava nauha, jossa murhavälineenä on myrkkykäärme. Tuo jakso aikoinaan järkytti mieltäni  niin, että muistan sen yhä. 

Kaksi äänikirjaa sisältää 4 Holmes tarinaa, toinen toistaan nerokkaampia. Baskervillen koira on ollut suosikkini siitä asti, kun sen joskus vähän yli 10 vuotiaana luin ja yhä edelleen pidän sitä loistana kauhudekkarina. Nämä yksittäiset tarinat toimivat myös loistavasti. 

Mutta ennen kaikkea Lars... Huoh... Voisin tilata häneltä vaikka luettuna Kirjanpitolainsäädännön kommentaarin tai Arvonlisäverolain kommentaarin. Uskon, että olisin huumaantunut, ei sillä, että kyseiset kirjat ovat itsessäänkin jo suunnattoman kiinnostavia, mutta ilo ja onni olisi kaksinkertainen.

Jos et ole vielä kuunnellut Larsia, aloita vaikka näistä teoksista. Ne ovat lyhyitä, ytimekkäitä ja Lars on niissä aivan loistava. Pahoittelen, että itse kirjat jäivät nyt huumaantuneen mieleni vuoksi vähän taka-alalle.

4 kommenttia:

 1. I feel you! Lars on parasta! Onkohan jossain joku Larsin faniryhmä olemassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmaan perustaa, sillä Larsin syvä ääni on piristänyt tämänkin päivän niin, että työtoverit jo käskevät lopettaa hymyilyn.

   Poista
 2. Kyllä - Lars! Olen kuunnellut pari Christietä hänen lukemanaan ja hän on oikeasti hyvä! Minä ainakin liityn siihen uuteen faniryhmään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa joukkoon :)
   Christiet saavat aivan uuden ulottuvuuden Larsin kautta...

   Poista