tiistai 14. tammikuuta 2020

Karen Cleveland: Totuuden tuolla puolen

Joulun aikaan luin Clevelandin ensimmäisen teoksen ja samalla laitoin tämän kirjastosta varaukseen. Satakirjastojen varausjärjestelmä on uusiutunut vuodenvaihteessa ja tuntuu, että kirjat tulevat nopeammin kuin ennen. Eipä sillä, että ennenkään olisi ollut mitään valittamista. 

Tulkitsin, että teos on tarkoitettu omaksi kokonaisuudekseen, mutta toisaalta jatkumoksi ensimmäiselle teokselle, sillä ympäristö ja osa ihmisistä on samoja kuin ensimmäisessä, myös kirjan loppu antaa ymmärtää, että tämän teoksen päähenkilö Stephanie ja ensimmäisen Vivian suunnittelevat jotain seuraavaan. 

Mitä, jos kuulisit, että FBI tarkkailee teini-ikäistä poikaasi tai löydät poikasi kaapista aseen. Tämä on teoksen lähtökohta. Tunnetko lastasi kuitenkaan niin hyvin kuin luulet. Stephanie on uranainen, joka on saanut poikansa Zachin nuorena raiskauksen seurauksena. Hän on kohonnut urallaan CIA:ssa esimiesasemaan ja kaikki tuntuu hyvältä, liian hyvältä. Hän saa selville, että Zachia seurataan ja että tämä olisi osallisena anarkistien toiminnassa. Onko kaikki sitä, miltä näyttää? Kuka on kaiken takana tai mikä?

Kuten ensimmäisessäkin Cleveland osaa rakentaa jännitystä ja vainoharhaisuuden verkkoa niin, että lukija tempautuu siihen heti mukaan. Kirjan onkin sellainen "vielä yksi luku" -kirja, jota on vaikea päästää käsistään. Tämänkin ahmin tiukoista aikatauluista huolimatta muutamassa päivässä, aivan ihana fiilis, kun pääsee kirjaan kunnolla sisälle.

Cleveland on kansitekstien mukaan työskennellyt itse FBI:ssa ja CIA:ssa terrorismin vastaisessa työssä ja tuo asiantuntemus näkyy kirjassa. On helppo kuvitella päähenkilöiden oikeasti työskentelevän niiden asioiden kanssa. Autenttisuus on siis hyvää.

Nyt on sitten vain odoteltava seuraa, sillä seuraavaa teosta ei ole vielä julkaistu. Suosittelen jälleen ja vielä enemmän kuin ensimmäisen teoksen jälkeen, vaikka pidin siitä inasen enemmän.

Kirjailijan verkkosivut löytyvät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti