perjantai 3. kesäkuuta 2011

Cassandra Clare: Luukaupunki

Tyttäreni pyysi jo melkein vuosi sitten tilaamaan näitä kirjoja englanninkielellä. Yritin lukea tuolloin tätä ensimmäistä englanniksi, mutta en jotenkin päässyt tarinaan mukaan. Nyt kirjastosta tarttui mukaani suomennettu versio.

Kirja on fantasiaa ja teineille tarkoitettu. Päähenkilö on 16 vuotias tyttö, jolle paljastuu kuka hän oikeastaan on ja millaisessa maailmassa hän elää. Mukana ovat niin vampyyrit, ihmisudet kuin demonitkin sekä tietenkin keijut, maahiset yms. Kaikkea siis löytyy. Tarina ei pääse käyntiin kovinkaan nopeasti, mikä varmaan olikin ongelma tuossa englanninkielisen lukuyrityksessä. Itsessään tarina on mielenkiintoinen ja oikeastaan heräsi halua lukea seuraava osa ja sitä seuraava. Jotain omaperäistä siis löytyy, mutta sitähän en tässä paljasta.

En tiedä olenko ollut fantasiapimennossa nämä kaikki vuodet vai miksi nyt tuntuu näitä tulevan jatkuvasti luettavaksi, mikä tietenkin on ihan hyvä juttu. Saas nähdä, mitä luen seuraavaksi.

3 kommenttia:

 1. Luin juuri tämän kirjan ja uudesta blogistani löytyy arvio. Samaa mieltä ole huomioistasi, että alkuasetelman esittelyyn ja seuraava kirja pitänee kyllä lukea myös :)

  Olet muuten lukenut paljon samoja kirjoja kun minäkin, joten pitänee alkaa seurata tätä sivustoa tarkemminkin!

  VastaaPoista
 2. Lukupinosta löytyy tämän sarjan kakkoskirja suomeksi. Tyttäreni on jo lukenut kaikki ja tilannut noita jatko-osiakin englanniksi. Jatko-osilla tarkoitan alkuperäisten lisäksi tehtyjä, joissa kuvaillaan sivuhenkilöiden elämää. Täytyykin alkaa seurailla sinunkin blogiasi, uusia vinkkejä on aina kiva saada. Mikä on blogisi osoite?

  VastaaPoista
 3. No niin, nyt pitäisi löytyä tuo blogin osoite tiedoista, opettelen vielä tämän bloggerin käyttöä :)

  VastaaPoista