tiistai 14. kesäkuuta 2011

Day 02 – A book that you’ve read more than 3 times

Kirja, jonka olen lukenut useammin kuin 3 kertaa. Näitähän löytyy monta monituista alkaen lapsuusiän suosikeista, teini-iän lemppareista, ihan nykypäivän rentoutumiskirjoihin asti. On monta kirjaa, joiden luokse aina palaa. Ne ovat kuin hyviä ystäviä, joilta tietää aina saavansa neuvoa ja apua. Itselläni ihan oikeita ystäviä ei olekaan kovinkaan monta, joten kirjat toimivat korvikkeena. Pitää oikein miettiä, mitä tähän vastaisi.

Kaksi kirjaa nousee tässä parhaiten mieleeni. Kathleen E. Woodiwissin Liekki ja kukka, joka on takuuvarmaa romantiikkaa ja hitusen myös erotiikkaa mukana. Tämän olen lukenut melkoisen monta kertaa.

Toinen on pitkäaikaisempi lempparini Walter Teviksen Musta kuningatar. Tämän löysin jo teini-ikäisenä, vaikka sisällöltään se ei varmaan olekaan ihan teinikamaa. Ihastuin kuitenkin suuresti. Tarinahan vie kylmän sodan tiimellyksiin shakkikentille. Se on kasvutarina orvosta tytöstä, josta kasvoi shakin suurmestari. Valitsen tämän tähän kohtaan vastaukseksi. Pitäisi lukeakin jälleen uudelleen muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Voin suositella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti