keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Kat Falls: Veden alla

Olin tätä kirjaa katsellut pidemmän aikaa kirjastossa, mutta jotenkin takakansi ei saanut minua innostumaan. Vedenalainen maailma ei ole kovinkaan innostava. Scifi-haastetta varten ajattelin kuitenkin tämän ottaa eli nuorille tarkoitettu scifi olkoon tämä. Eräänlainen dystopia tämäkin.

Tarina sijoittuu siis veden alle, jonne on perustettu uusi territorio, missä asuu muutamia uudisasukkaita sekä ihmiskunnan pohjasakkaa. Veden alle saapuu myös pintapuolinen Gemma hakemaan veljeään, joka on kadonnut. Hän tapaa Tyn, pojan, joka on asunut pinnan alla suurimman osan elämästään. Nuoret etsivät Gemman veljeä yhdessä.

Kirja sisältää erittäin kauniita kuvauksia vedenalaisesta maailmasta. Siinä on jännitystä ja tietenkin romantiikkaa, hyvin iisiä sellaista kuitenkin. Kerronta oli sujuvaa ja melkein myöhästyin töistä aamulla, kun olisin halunnut lukea kirjan loppuun. Loppua kohti siis jännistys tiivistyi ja salaliitot paljastuivat.

Suosittelut kaikille scifistä ja fantasiastakin pitäville.

3 kommenttia:

 1. Katselin tätä tänään Prismassa, melkein ostinkin mutta totesin että luultavammin saan tämän(kin) halvemall netistä tai juurikin kirjastosta.. Pitääpä klikkailla varaukseen :)

  VastaaPoista
 2. Itse yritän välttää ostamista, mutta taas tuli tilattua eilen pino lässyn lässyn romantiikkaa. Sitä tosin ei kirjastosta löydä. Kun saisi miehen tekemään kirjahyllyn, niin asiat olisivat tällä suunnalla paljon paremmin.

  VastaaPoista
 3. Minä kyllä voin ostaakkin kirjan, mutta nämä joista ei tiedä mitään, niin niistä en ole valmis maksamaan paljoa. Eri asia jos olisi ollut jonkun vanhan tutun kirjailijan uutuus.. Tosin joitan kirjoja ei saa muuten kuin netistä tilaamalla käsiinsä :/
  Minä myös "ruikutin" pitkään miehelle kirjahyllyjen lisä tarpeesta. Hänen mielestään ne eivät mahtuisi kyseiseen huoneeseen. Lopuksi ostin ne sitten Ikeasta, (tosin mies ne kiltisti kasasi) ja kyllähän ne sinne mahtuivatkin ;) haaveissa joskus oma talo ja sinne kirjastohuone (ja se lottovoitto tuon toteutukseen).

  VastaaPoista