sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Ally Condie: Perillä

Pidin kovasti kahdesta ensimmäisestä osasta, ne imaisivat mukaansa täydellisesti. Valitettavasti tämä kolmas osa sai aikaan lähes päinvastaisen reaktion.

Edellisen osan luettuani toivoin saavani tietää Xanderin salaisuuden ja miksi Ky valittiin Cassian pariksi. Näihin löytyi vastaukset tästä päätösosasta, mutta muutoin trilogian päätös ei mitenkään houkuttanut lukemaan.

Kirja jakaantuu Cassian, Kyn ja Xanderin kertojalukuihin. Jokainen heistä on eri paikassa Cassia lajittelee, Xander hoitaa ruttoon sairastuneita ja Ky lentää. Kansannousu voittaa Yhteiskunnan vai voittaako, onko kansannousu vain yhteiskunta eri vaatteissa. Rutto leviää ja suuri osa kirjasta haetaankin sillä lääkettä. 

Kuka rakastaa ketä, siinä toinen kysymys. Tunteet eivät ole läheskään yhtä tulisia kuin kahdessa ensimmäisessä osassa. Jotenkin kaikki on vain paljon väljähtäneempää kuin edellisissä osissa, kuin kaikki tuli olisi jo käytetty. Ehkä näin onkin.

Valitettavan suuren osan kirjasta jouduin ns. pakkolukemaan, sillä kirjasta on tullut varaus ja se pitää palauttaa. Saattaa olla, että ilman tuota pakkoa, en olisi kirjaa jaksanut edes loppuun lukea. Runollisuus, joka sai sydämen sykkimään oli tässä vähän päälleliimattua. 

Selkeä ongelma on ollut viimeisessä kolmessa trilogiassa, jotka olen viime aikoina lukenut loppuun. Ensimmäinen osa herättelee kiinnostuksen ja saa haluamaan lisää. Toinen osa tuo käänteen ja luo jännitteen, jonka laukeamista toivoo ja odottaa kolmannessa osassa, joka kuitenkin lässähtää kuin pannukakku. 

Tulipa kuitenkin luettua neulomisen lomassa.

Tämän lisään myös Aikamatka-haasteeseen.

2 kommenttia:

  1. Heh, minusta koko trilogia oli vähän nuiva. Oikeastaan ihmettelen, että päädyin lukemaan kaikki osat, vaikka edes ensimmäinen ei sykähdyttänyt. Mutta minusta tämä kolmas taisi olla jopa paras :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse pidin eniten kakkososasta. Kokonaisuutena tosiaan tylsähkö loppujen lopuksi, pettymys.

      Poista