sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Maaliskuun romanttiset ja muut

Tässä maaliskussa ja vähän helmikuussakin luettuja kirjoja. Kuten määrästä nyt voi päätellä, tuo maaninen lukuvaihe on takana tai sitten syynä ovat lukuisat virukset, jotka ovat vaivanneet sekä minua että perhettäni koko maaliskuun ajan. 

Tijan: Carter Reed

Tijanin Fallen Crest -sarja on aivan loistava teinihömppäys. Tämä on aika kaukan teineistä, vaan on aika kova, väkivaltainen ja synkkä kirja. Emma tappaa miehen, joka oli raiskaamassa hänen huonetoveriaan. Mies ei kuitenkaan ollut kuka tahansa, vaan paikallisen jengin johtajan poika. Emma hakee apua ainoalta henkilöltä, jolta hän uskoo sitä saavansa Carter Reediltä, hänen kuolleen veljensä parhaalta ystävältä. Carter on kylmä tappaja, jolla on kuitenkin pehmeä kohta ja se on Emma.

Tämä ei ole teinikirja, vaan päinvastoin. Kyseessä ovat aikuiset ja näin ovat jututkin. Kirjassa on synkkää väkivaltaa, seksiä ei ehkä niin paljon kuin voisi kuvitella tai toivoa ;). Kirja on kuitenkin rujoudessaan hyvin kirjoitettu ja pitää lukijan otteessaan.


Sharon Sant: Memory game

Tämä tuli ladattua Kindlelle jo aikoja sitten, mutta nyt viimein kaipasin jotain vaihtelua. Samalla jouduin lääkäriin jonottamaan ja tämä oli valmiiksi ladattuna puhelimeni Kindle-sovellukseen. Sattumaa siis aloitus, mutta lopetus ei, sillä kirja sai kyllä tempautumaan mukaansa.

David on 15 vuotias kuollessaan onnettomuudessa. Hän jää kuitenkin aaveenaa kuljeksimaan maan päälle. Ainut, joka hänet näkee ja kuulee on Bethany. Bethany on koulun vihatuin tyttö, koska hän on erilainen. Hän on köyhä, isänsä hakkaama. Myös David on eläessään vain kiusannut häntä. Nyt he ovat kuitenkin toisiinsa sidotut, mutta miksi David ei siirtynyt eteenpäin, mikä onkaan hänen tehtävänsä. David ja Bethany tutustuvat toisiinsa ja jotain tapahtuu.

Kirja on lyhyt 142 sivua, haikea, synkkäkin. Siinä on kuitenkin ripaus valoa, hyvin pieni. Myönnän tirautin pari kyyneltä lopussa. Mikä parasta, kirja ei ole osa mitään sarjaa.


Tillie Cole: Sweet home

Uhhuh, otin ensin koelukuun pienen pätkän ja kuvittelin pitäväni. Ostin loput kirjasta ja en enää kuvitellut, sillä en pitänyt, mutta koska olin maksanut, luin loppuun. Tämä teos oli kyllä melkoinen pohjanoteeraus, mutta kuitenkin ihan luettava.

Tyttö on Englannista ja sanoo koko ajan bloody. Poika on Amerikan etelästä. Tyttö on köyhä, poika rikas. Kumpikin on tavallaan rikki, mutta yhdessä he korjaantuvat. Vähän sellainen blaa, blaa, blaa. Ei mitään uutta ja omaa. Lapsellisesti kirjoitettu jne. Älä lue, jos ei ole pakko.


Belle Aurora: Raw

Lexi on amerikkalainen Australiassa. Häntä seuraa mies tummassa hupussa. Mies pelastaa hänet raiskaukselta ja tämä on alku suhteelle, joka on täynnä pelkoa, alistamista, mutta kuitenkin jotain hellyyttävää. Twitch on rikki. Hän haluaa alistaa, ottaa. Hänellä ja Lexillä on yhteinen menneisyys, josta Lexi ei tiedä. Miten käy, kun sosiaalityöntekijä ja huumeparoni yhdistyvät.

Tämä oli minulle ensimmäinen tällainen, supersynkkää seksiä sisältävä kirja ja täytyy nyt myöntää, että tavallaan tämä oli hyvin koukuttavaa. En kuitenkaan ole vieläkään valmis lukemaan Fifty shades -sarjaa, en mitenkään. Pidin tästä kovasti, sillä seksi ei ollut pääosassa, vaikka sitä toki oli. Se ei kuitenkaan ollut mitenkään yksityiskohtaisesti kuvattua, sillai sopivasti kuitenkin. Tällä kertaa tunsi syvää ahdistusta kirjan loputtua ja jopa toivon jatkoa. Tähän sanoisi, että kannattaa lukea, jos pitää pahoista pojista...


Rachel Van Dyken: Ruin

Kirja alkoi lupaavasti. Kiltti tyttö, jolla on salaisuus tulee collegeen ja tapaa komean pojan, jolla myös on salaisuus. Salamat sinkoilevat ja salaisuudet paljastuvat pikku hiljaa, rakkaus syttyy. Hyvät alkuasetelmat siis, mutta sitten iski joukkoon Jumala tai hänen mainitsemisensa. Jumala on minulle ihan ok ja osittain uskon uskovani Häneen, mutta en oikein pidä, että Jumala sekoitetaan rakkausromaaneihin etenkin, kun ensimmäinen osa kirjasta antaa uskoa jotain ihan muuta, samoin kansi. Muutoin kirja oli ihan hyvä ja herttainenkin, mutta sitten se iski jumaluus. Mutta jos haluaa jotain viatonta, niin tässä on sellainen teos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti