maanantai 14. syyskuuta 2020

Jo Nesbo: Punarinta (äänikirja)

Kovasti yritin kuunnella muutakin, mutta niin vain tämä Nesbo jälleen vei kaiken huomioni. Nyt, kun olen aloittanut sarjan alusta alkaen, on hieno seurata henkilöiden kasvua. 

Tässä kirjassa rikos kumpuaa toisen maailmansodan aikaisista tapahtumista, vaikka ensin toiselta näyttääkin. Kirjassa on runsaasti takaumia toisen maailmansodan tapahtumiin. Ne olivat todella kiinnostavia. Itse olen ollut teinistä asti kiinnostunut kyseisestä sodasta ja sen tapahtumista, joten kirja osui oikeaan koloon. Se, mistä en ole juurikaan lukenut, on toisen maailmansodan vaikutukset Norjassa. Tässä nyt sai hyvän alustuksen aiheeseen. 

Aluksi tuntui, että kirja oli vain sarja toisiinsa kuulumattomia tapahtumia, mutta jälleen kirjailija sai koottua langat käsiinsä. Muutama lanka jäi vielä lattialle, mutta uskon niiden löytyvän tulevissa kirjoissa. Tietynlainen kaava kuitenkin tässäkin kirjassa on nähtävissä. Juuri, kun lukija luulee kaiken selviävän, löytyykin vielä yksi uusi mutka matkaan. Tämähän on toisaalta kiinnostava käänne, mutta toisaalta sellainen, jota osaa jo odottaa. 

Lukijana jälleen Jukka Pitkänen, jonka ääneen en tunnu kyllästyvän. Olenkin Storytellista jo hakenut listalleni hänen lukemiaan kirjoja lisää. Jos vaikka jotain muuta välillä, pahalta kuitenkin vaikuttaa, sillä seuraava Hole -kirja on jo yli puolessavälissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti