maanantai 21. syyskuuta 2020

Jo Nesbo: Suruton (äänikirja)

Eipä onnistunut muiden kirjojen kuuntelu, joten Harrylla mentiin. Tässä teoksessa on jälleen useita kerroksia, jotka osittain menevät limittäin. Keskiössä on kaksi rikosta; pankkiryöstö, jossa ammutaan nainen sekä Harryn entisen tyttöystävän itsemurha. Taustalla Rakel on Venäjällä käymässä oikeutta ja Harry edelleen hakee Ellenin murhaajaa. Vielä myös Tom Waaler painaa kivenä Harryn kenkää.

Kirjassa on monta häntää, jotka kuitenkin pysyvät Nesbolla suhteellisen hyvin hanskassa. Samoin taustalla kulkeva usean kirjan pituinen tarina. Muutamia aivan loistavia kuvauksia löytyy kirjasta, jotka saivat minut ihailemaan Nesbon kerrontaa, hieman kateellisenakin ehkä. Harryn persoona on kiinnostava ja hänen sisäistä ajatteluaan onkin tässä kirjassa melko paljon. Harry taistelee riippuvuuksiaan vastaan ja yrittää pyristellä irti menneisyyden haamuista.

Olen aivan koukussa nyt Harryn tarinaan. Seuraava teos on jo menossa, enkä vain saa itseäni kuuntelemaan mitään muuta. Jukka Pitkänen on myös niin loistava lukija, että häntä jaksaa kuunnella helposti tuntikausia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti