tiistai 12. helmikuuta 2013

Agatha Christie: Aikataulukon arvoitus (äänikirja)

Valitsin tällä kertaa jälleen äänikirjan lukijan mukaan eli Lars Svedbergin ansiosta. Toisaalta, Christie on mukavaa kuunneltavaa yli päätään. Olen hyvin todennäköisesti lukenut kirjan nuoruudessani, jolloin luin kaikki käsiini saamani Christiet, mutta viime aikoina ylipäätään dekkarit ovat olleet paitsiossa. Tällä hetkellä tosin kirjastopinossa on pari dekkarihyllystä napattua, mutta saas nähdä saanko niitä loppuun. Suosituksia hyvistä dekkareista otetaankin vastaan.

En tiedä/muista, olisiko tämä jotenkin poikkeava Christie, mutta kiinnostavasti se joka tapauksessa on kirjoitettu. Kirjassa kertojana on kapteeni Hastings ja osassa kolmas osapuoli, joka kertoo herra Castin elämästä. Kirjassa löydetään murhattuja ihmisiä, joiden kohtalon yhteneväisenä piirteenä on ABC-aikataulukko murhapaikalla. Hercule Poirot saa ennakkoon kirjeitä, joissa kerrotaan missä murhataa ja milloin. Jännitys säilyy loppuun asti ja yllättäviä käänteitäkin riittää. Tyypillinen Christie, takuuvarma, kiinnostava ja täynnä hyviä henkilöhahmoja, joita tosin tässä kirjassa ei ruodittu kovinkaan syvällisesti. 

Mielenkiintoisena yksityiskohtana jäi mieleen Poirotin pohdinta ketunmetsästyksestä ja siitä kuinka julmaa se onkaan. Tämä pohdinta sai alkunsa lasten laulamasta laulusta, jossa kettu pyydystetään laatikkoon ja tähän lauluun viitataan kirjan ratkaisussakin. 

Tapanani on aina hieman selvittää myös itse kirjailijan taustoja ja niin tein tälläkin kertaa. Toki Christie on tuttu, mutta ei ollutkaan niin tuttu kuin kuvittelin. Christie on kirjoittanut kirjoja myös toisella aliaksella eli Mary Westmacott. Tällä nimellä hän kirjoitti rakkausromaaneja. Äärimmäisyyksien ihmisenä laitoin kaikki löytämäni Westmacottit varaukseen kirjastosta. Toivottavasti yllätys on positiivinen.

Seuraava äänikirja ei olekaan Svedbergin lukema, mutta siihen pääsen kiinni vasta parin päivän päästä.

3 kommenttia:

 1. Minäkin muistan että siinä kuutisen vuotta sitten minulla oli Christie-kausi: luin muutamassa kuukaudessa pikakelauksella pari-kolmekymmentä Christietä.

  Tämänkin olen lukenut, mutta murhaaja ja juoni ovat kyllä painuneet unholaan aikapäivää sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Christie on kyllä todella helppolukuista ja helppo myös unohtaa :)

   Poista
 2. Hih, olemme, Anu, kuunnelleet tätä lähes samaan aikaan! :-) Lisäsin juuri postauksen blogiini.

  Minustakin henkilöt jäivät tosi kauas, mutta viihdyttävähän tämä toki oli.

  VastaaPoista