sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Jenni James: Beauty and the Beast (Faerie Tale Collection)

Luin tämä ihanaisella Kindle Firellani, johon olen osannut jo ladata kaikkea kivaa, vaikka periaatteessa se toimii parhaiten Jenkeissä. Pienellä kierrolla löytyy kuitenkin ihan riittävästi ominaisuuksia. Sain postissa viimein myös nahkaisen kotelon tälle, joten mukaanottaminen onnistuu paremmin.

Kirjasta, kyseessä on uusinto vanhasta satuklassikosta. Kirja sijoittuu jonnekin prinssien ja prinsessojen maailmaan, jossa neidot ovat kauniita, pedot hirveitä ja prinssit ainakin pohjimmiltaan hyviä ja rehtejä. Cecelia on nuori neito, joka kohtaa metsässä pedon, suden, joka puhuu. Pian sudesta tulee hänen uskottunsa. Prinssi Alexander on komea ja kopea nuori mies, jonka noita noituu olemaan vuoden ajan öisin susi, päivisin prinssi. Jos prinssi ei vuoden aikana saa neitoa tunnustumaan tälle rakkauttaan hänen ollessaan suden roolissa, jää prinssi ikuisiksi ajoiksi sudeksi. Prinssi tajuaa olleensa peto myös sisäisesti ja alkaa kilpailla Cecelian rakkaudesta myös prinssin roolissa. Mukana temmeltää myös prinssin ilkeä serkku, joka pyrkii prinssiksi prinssin paikalle hinnalla millä hyvänsä. 

Satuaineksista on kasattu ehkä alkuperäistä romanttisempi kattaus, mutta tuttu satu on taustalla. Ei tämä nyt mitään suurta kirjallisuutta ole, mutta täytyy myöntää, että luin kirjan oikein mielelläni. Ehkä jopa hieman ahmien. Kindlelläni on versio myös Prinsessa Ruususesta, jonka taidan jossain välissä myös lukaista. Olen ladannut Kindleen aivan liikaa kirjoja, lähinnä ilmaisia.

Mitähän sitä tänään lukisi?

3 kommenttia:

 1. Minä en ole lukenut alkuperäistä versiota enkä tätäkään, vaikka Kaunotar ja hirviö on yksi kaikkien aikojen suosikkielokuvistani. Pitää ehdottomasti tarina jostain käsiini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ihan kiva. Sama kirjoittaja on tehnyt vastaavan teinistämis- ja romantistamistempun myös tosiaan Prinsessa Ruususelle, Lumikille, Hannulle ja Kertulle. Lisäksi hän teinistänyt/nykyaikaistanut Austenin kirjoja. Ihan mielenkiintoisia. Oletko nähnyt elokuvan Beastly, joka myös soveltaa tätä teemaa? Siinähän on miespääosassa ihana Alex Pettyfer.

   Poista
 2. Blogissani on sinulle haaste :)

  http://lukunurkkaus11.blogspot.fi/

  VastaaPoista