maanantai 18. marraskuuta 2013

C.L. Stone: Academy 1-4

Sisältää kirjat
1. Introductions
2. First days
3. Friends vs. family
4. Forgiveness and permission

Alkuun pitää kiittää Katinkaa vinkistä. Jäin täysin koukkuun tähän sarjaan. Kirjat sisältävät yhteensä noin 1350 sivua ja hotkaisin ne noin viikon aikana. Lisäksi luin muutakin, mutta tämä pyöri päässäni koko ajan. Viimeistä kirjaa lukiessani päätin vähän pihistellä, jotta saisin lukea pidempään, mutta eihän se onnistunut.

Kyseessä on nuorisolle suunnattu sarja, kuinkas muutenkaan. Olin jo päättänyt, että en sitten kajoa mihinkään trilogioihin vähään aikaan. Tämän päätöksen olen pyörtänyt jo ainakin Tuomas Vimman kanssa, mutta tämä kyseinen onkin sarja ei trilogia. Hyvällä omalla tunnolla sain lukea teoksia eteenpäin. Lukeminen tässä yhteydessä oli täysin hillitöntä, ahmimista. Jo ensimmäisen teoksen ollessa puolivälissä ostin kaikki muut sarjan osat, vaikka Kindlelle teokset saa joka tapauksessa aivan heti, oli pakko saada kaikki jo valmiiksi. Taas kiitin itseäni loistavasta, ihanasta Kindlestäni. Tätä teosta tosin luin myös kännykän Kindle-sovelluksella, joka ei ole hullumpi, jos ei välitä vaihtaa sivuja usein. Tuo sovellus on pelastanut monesta tylsästä hetkestä, aina on kirjasto mukana ja mikä sen ihanampaa.

Jos nyt viimein sitten kirjojen sisältöön… Sang Sorenson on äitinsä pahoinpitelemä sekä henkisesti että fyysisesti. Isä ei välitä ja siskokin tuntuu ilkeältä. Hän on muuttanut juuri uuteen kaupunkiin. Eräänä myrskyisenä yönä hän törmää Kotaan, poikaan, joka on ystävällinen, huomaavainen, jotain aivan muuta, mihin Sang on tottunut. Sang tutustuu myös Kotan kuuteen ystävään Victoriin, Nathaniin, Lukeen, Northiin, Gabrieliin ja Silasiin. Lisäksi taustalla häärivät Dr. Green ja Mr. Blackbourne. Kaikki pojat tuntuvat liian hyvältä ollakseen totta. Sangin äiti on varoittanut tytärtään, että kaikki miehet ovat raiskaajia ja pahoinpitelijöitä, mutta nämä nuoret miehet ovat jotain aivan toista. Sang saa huomiota ja hellyyttä osakseen enemmän kuin koskaan ennen. Pojilla tuntuu kuitenkin olevan salaisuus. He ovat kaikki osa salaperäistä Akatemiaa, joka esitetään ulospäin yksityiskouluna, mutta mitä se oikeastaan on.

Uudessa koulussaan Sang saa osakseen itselleen vierasta huomiota, mutta onneksi Akatemian pojat ovat koulussa missiolla. Sang joutuu monenlaisiin ongelmatilanteisiin sekä koulun oppilaiden kanssa että myös perheensä kanssa. Hänet kuitenkin pelastetaan, mutta voiko hän luottaa poikiin. Mitä on olla ystävä? Mitä kuuluu ystävyyteen? Sang on ollut yksin tähän asti elämässään ja hänen on vaikea antautua läheisyydelle ja ystävyydelle.

Täytyy nyt myöntää, että paikoin kirja herätti nolouden tunteita ja ärsyynnystä, mutta jotenkin kummasti sen antoi mennä ohi välittämättä. Kirjassa ei ole seksuaalisia kohtauksia, mutta sanoisin, että sormien pureskelu ja imeminen on ehkä erittäin seksuaalisluonteista, vaikka tavallaan se kuvataankin kirjassa viattomaksi leikiksi.

Kirjasarja jatkuu jälleen tammikuussa, onneksi jo silloin. Sangin täytyy rakastua kaikkiin yhdeksään poikaan, sillä myös Dr. Green ja Mr. Blackbourne ovat nuoria noin 19 vuotiaita, kun Sang täytää pian 16, joten mistään kehdonryöstöstä ei ole kyse. Mielenkiinnolla odotan jatkoa.

Täytyy suositella tätä sarjaa kaikille tietyntyyppisestä nuorisokirjallisuudesta pitäville tai ainakin sellaisille, jotka mielellään koukuttuvat, eivätkä vaadi mitään suurta kaunokirjallista tuotosta. Nyt pitää tosin myöntää, että kirjoissa käytettiin myös sen verran hienojakin sanoja, että Kindlen sanakirjallakin oli käyttöä muutaman kerran.


Kiitokset vielä kerran Katinkalle vinkkauksesta, seuraavaa riippuvuutta aiheuttavaa sarjaa hakemaan.

2 kommenttia:

 1. Ole hyvä ;) Tammikuuta odotellessa, tänään itseasiassa tuli "uutiskirje" kirjailijalta jossa oli hieman spoilauksia ja selvennyksiä.

  Oletkos kokeillut Tijanin Fallen Crest High:a, sarjan eka osa on ilmaisena tällä hetkellä Smashwordissa http://www.smashwords.com/books/view/283554
  Hieman "raaka" kuvailu, mutta jokin näissä silti viehättää..

  Toinen koukuttava sarja on ollut Jillian Doddin Keatyn Chronicles, kunhan jaksaa lukea ekan osan loppuun, sen lopussa ja seuraavissa osissa alkaa vasta tapahtua. (eka osa Stalk Me myös ilmaisena amazonissa http://www.amazon.com/Stalk-Keatyn-Chronicles-Jillian-Dodd-ebook/dp/B0090SXRXK/ref=la_B004ZKEKKC_1_3?s=books&ie=UTF8&qid=1386204231&sr=1-3)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin lataamassa tuon Fallen Crest Highn, mutta en vielä ehtinyt aloittaa.

   Stalk me on minulla kesken, jotenkin en ole sen kanssa vielä päässyt koukutusasteelle.

   Poista