lauantai 29. syyskuuta 2012

Stephen King: Ihmissuden vuosi

Eilen kirjastossa kuljin pitkästä aikaa kauhuhyllyn eteen etsiessäni Kingin novelleja. Epäloogisesti ne eivät löydy novellit -hyllystä. Löysin novellit ja jotenkin mukaani tarttui myös tämä. Novellinomainen tämäkin, vaikka onkin kertomus kokonaisuudessaan kuitenkin ilman alkua. Kuvitettu kauhuteos 80-luvulta, voiko olla jotain hienompaa. Kuvitus on tunnetun sarjakuva ja kauhutaiteilijan Bernie Wrightsonin kädenjälkeä. Tähän pakko postata pari kuvaa kirjasta.


Kirja on kertomus erään ihmissuden vuodesta alkaen tammikuusta. Tai oikeastaan se on tarina hänestä, mutta myös hänen uhreistaan. Jokaisessa kuussa joku menettää henkensä, osin hyvin realistisen verisesti kuvailtuna. Lopussa toki selviää myös ihmissuden henkilöllisyys, mutta se on hämärän peitossa hyvin pitkään.


Yllä oleva kuva on mielestäni yksi kirjan hienoimpia ja samalla eräänlainen kulminaatiopiste tarinalle. Nautin tarinasta aivan suunnattomasti, imaisin sen itseeni nopeasti, sillä kuten jo totesin kirja on eräänlainen novelli, sivuja 119, joista osa menee kuvitukseen. Kuvitus väritti mielikuvat ja osittain sisälsivät ehkä vähän liikaakin sisäelimiä, mutta niinhän tarina menee.

Ai että, on sitten ihanaa, kun lukeminen sujuu ja tuntuu ihanan vapauttavalta. Varmastikin on niin, että aivot tarvitsevat aika ajoin toipumisaikaa ja jumittuvat.


3 kommenttia:

  1. Jälleen Kingiä! =D Totta, kuva on hieno. Minä olen lukenut tämän joskus vuonna lentolisko ja tyrannosaurus rex, joten minulla ei ihan hirveästi ole muistikuvia koko kirjasta. Muuta kuin että se oli lyhyt. Ja selkeä, suorastaan yksi nopea tien pätkä Kingin kyydissä. Tämä on mennyt meikäläisen kirjastosta poistoon aikoja sitten, ja miten minä muistelen, että siinä olisi ollut erilainen kansi, vaikka tuskin tästä muuta painosta edes on... =D

    VastaaPoista
  2. Ihan kuin olisin löytänyt vanhan ystävän jälkeen Stephen on ollut poissa elämästäni usean vuoden ja nyt on taas kuin ennen. Lämmin, hyvä fiilis. :)

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa Anu, että "vanha ystävä" on löytänyt tiensä takaisin elämääsi :) Ihmissuden vuosi on kertakaikkisen hieno lyhyt kirja!

    VastaaPoista