perjantai 8. maaliskuuta 2013

Chelsea Cain: Kill you twice

Lukeminen on ollut nahkeaa johtuen neulontainnostuksesta ja ylityöllistetyistä päivistä. Tätä kirjaa olen kuitenkin lukenut aina ennen nukkumaanmenoa sängyssä, joten hitaasti on kirja saavuttanut loppunsa. Cainin kirjat ovat ihan ehdottomia suosikkejani. Hänen kolme ensimmäistä osaa tästä sarjasta on suomennettu, mutta tämä ja edellinen on tullut luettua englanniksi, suomennoksia ei ainakaan vielä ole. Huomasin, että seuraava sarjan kirja on ilmestymässä tänä vuonna.

Kirjan päähenkilöinä jatkavat Archie, Susan ja muut tutut unohtamatta Gretcheniä, joka tässä kirjassa nousee edellistä suurempaan rooliin. Archie on tavallaan oikein ihana päähenkilö kaikkine vikoineen ja ominaisuuksineen.

Tällä kertaa kaupungista löytyy murhattu mies ja pian toinen. Yhteistä näille murhille on valkoinen lilja, joka jätetty ruumiin läheisyyteen. Kukaan ei ole nähnyt tai kuullut mitään. Pian Archie saa kuitenkin kuulla, että Gretchenillä saattaisi olla jotain kerrottavaa murhista. Hän tietää murhaajan. Archie joutuu jälleen Gretchenin lumoihin vai joutuuko. Gretchen on pakkohoidossa menettänyt lääkitykselle kauneutensa, mutta hän pystyy yhä vaikuttamaan Archieen. Susan joutuu myös keskelle tapahtumia hänen yrittäessään pelastaa teinitytön, jota murhaaja seuraa.

Cain on takuuvarma yhä edelleen, vaikka kolmen ensimmäisen kirjan kammottavaan tunnelmaan ei suoraan tässä päästäkään, vaikkakin hyvin lähelle. Viimeiset luvut piti oikein ahmia. Aivan ihana fiilis, sitä kaipaa aina tällaisina nihkeinä kausina.

Kaikille, jotka eivät ole Cainin kirjoja lukeneet, suosittelen erittäin lämpimästi. 

Kiva taas saada kirja loppuun, tätä bloggaamista kaipaa, mutta en ole ehtinyt kirjoitella mitään yleistäkään. Toivotaan, että työtahti vähän hiljenee, että jaksaa jotain älyllistä vielä kotonakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti