sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Chelsea Cain: Let me go

Olen niin koukuttunut ja ollut alusta asti Chelsea Cainin Archie Sheridan ja Gretchen Lowell -kirjoihin. Suomennoksia on tehty käsittääkseni kolmesta ensimmäisestä, tämä on jo kuudes kirja sarjasta, jossa seurataan poliisi Archie Sheridanin ja sarjamurhaaja (Beauty killer) Gretchen Lowellin tarinaa. Näistä Archie on tarinan keskiössä, Gretchen on esiintynyt ensimmäisten kirjojen jälkeen taustalla häälyvänä petona, joka iskee aina ajoittain. Suurta roolia ovat sarjassa saaneet myös toimittaja Susan, joka rakastaa Archieta, mutta jota Archie ei uskalla rakastaa sekä Archien kollega Henry.

Tällä kertaa kuollut ruumis löytyy Susanin poikaystävän isän suurien bileiden jälkeen tai sanotaan, että ensimmäinen ruumis. Murhaaja ei kuitenkaan ole Gretchen, vaikka hänkin on bileissä ollut. Liikkeellä on toinen sarjamurhaaja. Archie ja Susan joutuvat katsomaan kuolemaa silmiin, eikä kuolema ole tällä kertaa ainoastaan Gretchen.

Ai, että minä sitten pidän näistä kirjoista. Archie on vain yksinkertaisesti ihana kaikessa tuskassaan ja rakkaudessaan. Myös muut henkilöt ovat uskottavia ja rakastettavia, jopa Gretchen. Tarina kehittyy huomattavasti tässä kirjassa ja jatkoa jää odottamaan vesikielellä.

Tällä kertaa on pakko jälleen pohtia kirjojen suomennoksia tai niiden puutetta. Suuri osa lukijoista ei kuitenkaan omaa riittävää englanninkielen taitoa tai halua lukea englanniksi. Tämän kirjasarjan kolme ensimmäistä kirjaa on siis suomennettu, en tiedä niiden suosiosta, mutta itse ainakin koukutuin jo niiden aikana ja olinkin hämmentynyt, kun tajusin, että sarjaa on kirjoitettu enemmänkin. J.R. Robbin kirjojen suomentaminenhan myös keskeytettiin, mutta yleisön toivosta olen ymmärtänyt jatkettavan. Ymmärrän, että kaikkea ei voi suomentaa, mutta hirvittävästi sontaakin suomennetaan, miksi ei siis populaarikirjallisuutta enemmän.

Itse kuitenkin jatkan sarjan lukemista englanniksi ja nautin suuresti, harmi, että kaikki eivät pääse siitä nauttimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti