torstai 22. elokuuta 2013

Agatha Christie: Askel tyhjyyteen (äänikirja)

Vähän erilainen Christie. Rikosta ei ole ratkomassa Poirot tai neiti Marple, vaan papin poika Bobby ja aatelisneito Frankie. 

Kaikki alkaa, kun Bobby on pelaamassa golfia ja löytää jyrkänteen pohjalta henkitoreissa olevan miehen. Onko kyseessä harha-askel vai työnnettiinkö mies alas? Bobbyn valvoessa kuolevan miehen vieressä tämä sanoo lauseen "miksi he eivät pyytäneet Evansia?". Tämä lause käynnistää tapahtumien ketjun, jossa sekä Bobbyn että Frankien henki johtuu uhatuksi. Kirjan englanninkielinen nimi on juuri tuo. Vielä, kun kuolleen miehen taskusta löytynyt valokuva kauniista naisesta on vaihdettu vähemmän kauniiseen, niin soppa on sekaisin.

Tämä oli aivan ihana kirja. Muistan joskus nähneeni kirjasta tehdyn tv-elokuvan, mutta olin kyllä täysin hakoteillä murhaajan suhteen. Sekin oli hieno fiilis, sillä ennalta-arvattavuus on niin tylsää dekkareissa. 

Christielle tyypilliseen tapaan henkilöhahmot olivat rakastettavia ja todellisen oloisia. Tähän oli saatu ympättyä hieman romanssiakin, mutta ei siten, että se olisi mitenkään "häirinnyt" itse rikoksen selvittämistä. 

Lukijana, ah, ihan Lars. Kävin scouttaamassa kirjaston Christie-varaston äänikirjojen osalta ja kuuntelemista riittää vielä pitkäksi aikaa. Nyt tosin seuraava ääniteos on jotain ihan muuta.

Arki on siis alkanut ja työmatkat jatkuneet. Äänikirjojen osalta toivoisin, että niitä olisi kirjastossa enemmän. Jotenkin laimeat nuo valikoimat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti