torstai 5. tammikuuta 2012

Elaine Coffman: Mustan Douglasin morsian

Tämä on Harlekiini Silk-sarjaa, jonka löysin myös kirpparilta. Silk-kirjoissahan on pituutta ihan kiitettävästi, niin tässäkin lähes 480 sivua täyttä romantiikkaa.

Tarina sijoittuu lempivuosisadalleni eli 1700-luvun loppuun ja vielä kaiken lisäksi ihanaiseen Skotlantiin. Tarinassa jälleen naidaan vastoin tahtoa, mutta rakkaus löytää tiensä molempien sydämiin. Tämä oli hyvin kiltti kirja verrattuna muutamiin aikaisemmin lukemiini. Kirjassa on kuitenkin mielenkiintoinen sivujuonne, kummitus, joka on tämä kirjan nimessäkin esiintyvä Musta Douglas, joka on sulhasen kuollut esi-isä.

Kirjassa kohtaavat taas skottien ja englantilaisten välinen vastenmielisyys, joka tuo mieleen monen monta muutakin taisteluparia. Aikalaiskuvausta oli suhteellisen vähän, joten en osaa sanoa sen todenperäisyydestä, mikään ei kuitenkaan mitenkään häirinnyt lukukokemusta.

Pidin kirjasta. Ei se ollut mikään kerralla luettava, mutta kirja jaksoi kantaa lukukokemusta pienissäkin pätkissä. Coffman oli uusi tuttavuus, mutta en tästä lähin ainakaan ylenkatso hänen kirjoittamiaan kirjoja. Romantiikan nälkäisille ihan jees kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti