torstai 2. toukokuuta 2013

Gayle Forman: Where she went

On kulunut kolme vuotta, kun Mia heräsi sairaalassa ja poistui Adamin elämästä. Adam on huippusuositun bändin laulaja, elää unelmaansa ja Mia on Juiliardista valmistunut sellisti. Heidän tiensä kohtaavat eräänä yönä New Yorkissa ja yhden yön ajan he käyvät läpi elämäänsä.

Kirja on jatkoa jokin aika sitten lukemalleni Jos vielä jään -teokselle. Pidin tästä todella paljon ja koska tätä jatko-osaa ei ole suomennettu päädyin tilaamaan sen nettikirjakaupasta, okei ja pari muutakin mahtui samaan pakettiin. Pitkäkestoiseksi venyvä vatsatautini on hieman himmannut lukemista, mutta nyt jaksoi jo taas olla hereillä muutaman tunnin putkeen, joten sain viimein kirjan loppuun. 

Kirja on kerrottu Adamin näkökulmasta. Adam on emocorerokkari, jonka ulkokuori on kova, mutta sisältä hän on yhä herkkä pieni poika. Hän on yhä rakastunut Miaan, joka katosi hänen elämästään mitään sanomatta. Eräänä yönä New Yorkissa Adam menee Mian konserttiin ja niin he tapaavat kolmen vuoden jälkeen. Kummallakin on lento tiedossa seuraavana päivänä, toinen lentää Lontooseen ja toinen Tokioon. Heillä on vain yksi yö.

Vähän muistuttaa elokuvasta Ennen aamunkoittoa, joka ensimmäisellä katsomiskerralla oli sydämen sulattava. Mia ja Adam vaeltavat New Yorkissa. Kirja on jaettu siten, että joka toinen kappale kertoo tuosta yöstä ja joka toinen tapahtumista menneisyydestä. Kirja pistää miettimään asioita, joita emme sano, vaikka ajattelemme. Kuinka paljon kaunista jää tapahtumatta, kun ei uskalla sanoa sitä, mitä sydämessään tuntee.

Vieritin muutaman kyyneleen tämän kirjan parissa, en kuitenkaan niin vuolaasti kuin ykkösosan. Sinänsä mielestäni tätä jatko-osaa ei olisi tarvinnut tehdä, vaikka ensimmäisessä kirjassa ei niin sanottua loppua tullutkaan. Nyt saatiin jonkinlainen loppu Mian ja Adamin tarinalle. 

Hyvähän tämäkin oli, mutta jotenkin tuli sellainen kakkososa-fiilis. Onneksi varmaan ei kolmososaa tule, sillä samassa paketissa tuli Formanin uudempi kirja, joka on aiheeltaan jotain muuta. Siitä kenties jossain vaiheessa.

Suosittelen kyllä ja olisi tämä kiva suomennokseksikin saada.

2 kommenttia:

  1. En tiennytkään tästä toisesta osasta. Eka osa on luettuna, pitäisiköhän katsoa joskos tämän toisen osan jostain hommaisi. Tosin viime kuukausina tullut liikaakin tilaitua kirjoja kindlelle :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tuli itse asiassa halvemmaksi tilata kirjana, puolet suunnilleen. Sillä säästyneellä sai sitten ostaa lisää kirjoja :)

      Poista