Työmatkakirja kesti tavallista pidempään, kun menen jälleen tyttären kanssa samaa matkaa ja kirjaa voi vain kuunnella, kun olemme molemmat matkassa. Kyseessä oli kuitenkin vain 6 levyn kirja.
Pappilan neidot kertoo kolmesta pappilan mamsellista 1800-luvun alkupuolella. Neidot ovat köyhästä Somerniemen pappilasta ja heidän tavoitteenaan on tavalla tai toisella löytää itselleen aviomies. Mistään häikäilemättömästä miehen saalistuksesta ei ole kyse. Kolme mamsellia ovat hyvin eriluonteisia keskenään. Louisa on käytännöllinen ja hoitaakin pappilan kotitaloustöitä. Sara on älykäs, erittäin hyväsydäminen ja uskollinen. Hedvig on itsekäs ja määrätietoinen ja tavallaan hyvin kylmäkin. Kirjan pääosassa on Sara, joka lähetetään Helsinkiin rikkaan tädin luokse. Matkalla Sara törmää kahteen sairaaseen mieheen. Miehet sairastavat koleraa, mutta Sara jää kuitenkin hoitamaan miehiä kestikievariin. Toinen miehistä on parini Paul, toinen hänen ajurinsa. Paulin ja Saran välille syttyy jotain. Helsingissä Sara joutuu tätinsä talossa palvelijan rooliin, eivätkä tanssiaiset tai teatteri tule kysymykseenkään. Hän on hyvin maalainen, mutta uskonnollinen, rehellinen ja suora. Paul huomaa kohta rakastavansa Saraa, joka vastaa hänen tunteisiinsa, mutta rakkaustarinassa on useampi mutka matkassa.
Hedvig tahollaan haluaa rikkaan miehen ja pois pappilasta ikuisiksi ajoiksi, hän pääsee tavoitteeseensa. Louisa on ollut rakastunut torppariin jo lapsesta alkaen ja hänen onnensa saa myös huipennuksen.
Kirja sisälsi sopivasti rakkautta, paljon ajankuvausta ja erinomaisen herkullisia hahmoja, kuten Utrion kirjat aina.
Lukijana oli Lis Laviola, täysin uusi tuttavuus. Hänen tapansa lukea ei ehkä ollut ihan mieleeni, hieman liian vakava ja tasapaksu, mutta tarina vei kuitenkin mennessään ihan mukavasti.
Lukeminen tökkii ja pahasti, tosin asiaa sekoittaa jääkiekko ja euroviisut sekä tietenkin puutarha. Etsin edelleen sitä täydellistä lukujumin katkaisukirjaa.
Tykkäsin tuosta äänikirjasta. Kuuntelin mökillä yksin kaikessa rauhassa. Kuvat elivät päässäni ja tunnelma oli houkutteleva, piti kuunnella koko tarina ja saada tietää nuorten tyttöjen kohtalo.
VastaaPoista