maanantai 27. tammikuuta 2014

Jennifer L. Armentrout: Opal

Taas huomio niille, jotka aikovat lukea sarjaa, älä lue enempää...

Onyxin lopussa Daemonin kaksoisveli Dawson palasi ihmisten ilmoille. Tämä teos on pyhitetty Dawsonin parantaman Bethin noutamiselle DODin parista tai tämä on pääjuoni, johon yhdistyy niin monta sivujuttua, että ah. Daemon ja Katy ovat nyt täysin omistautuneet toisilleen. Dawson on palannut, mutta ei ole entisensä. Blake palaa ja kertoo tietävänsä, missä Beth on. Vaikka kukaan ei luota Blakeen, päättävät kaikki lähteä mukaan Bethin ja Chrisin (Blaken luxen) pelastusoperaatioon. 

Onyx on luxenien kryptoniitti eli heikkous. Opal taas voimistaa luxenien voimia. Tämä selviää kuitenkin todellisesti vasta tämän kirjan kuluessa ja on lopun kauheudessa suuressa roolissa. Ensimmäinen pelastusoperaatio epäonnistuu, mutta päätetään järjestää toinen. Tätä varten koko pelastusjoukon tulee pyrkiä saamaan itselleen siedätystä onyxia kohtaan. Suuri osa kirjasta pyöriikin tämän ympärillä. Aivan kirjan lopussa alkaa toinen pelastusoperaatio, joka menee pieleen ja Katy jää vangiksi DODin tukikohtaan. Loppu on aivan raastava. Latasin jo sarjan neljännen osan Kindlelleni enkä oikein osaa päättää aloitanko sen vai jatkanko Academya. Myös se on raastavaa. 

Raastavaa on myös se, että olen ladannut koneelleni viimeisten 4 päivän aikana ainakin 10 kirjaa. Mistä ihmeestä löydän aikaa lukea. Viikonloppu meni parisuhdetta hoitaessa, joten lukeminen jäi pienemmälle ja arki painaa nyt päälle. Voisinpa jäädä täysiaikaiseksi lukijaksi...

En niin paljon pitänyt tästä teoksesta kuin aiemmista. Se oli sarjan pakollinen väliteos, jossa tarinaa kuljetettiin lähinnä eteenpäin ja pedattiin tulevien osien tapahtumia. High hopes kohti tulevaa.

1 kommentti: