maanantai 13. tammikuuta 2014

Kirsty Moseley: The boy who sneaks my bedroom window

Nyt alan jo huolestua. Lukeminen on kuin ilmaa, pakko saada koko ajan lisää. Luin taas yömyöhään, vaikka tiesin aamulla kellon soittavan kuudelta. En vain pysty lopettamaan. Eilisen päivän olin nenä kirjassa kiinni tai oikeammin Kindlessäni. En vain pysty tekemään mitään muuta.

Tämä teos on saanut Goodreadsissa hyviä arvioita, joten uskalsin sijoittaa siihen huimat 2,99 euroa. Jälleen kerran reilusti vastinetta rahoilleni. Sivujahan näissä kirjoissa on kuitenkin ihan mukavasti tässäkin 250 ja monessa yli 300. Tällä kertaa tarina on kirjan nimestä huolimatta tai juuri siitä syystä aivan elämänmakuinen ja kuitenkin niin ihana. En kyllä usko, että ihan juuri näin voisi tapahtua todellisuudessa, mutta väliäkö tuolla.

Amber ja Jake joutuvat lapsena isänsä hakkaamaksi ja hyväksikäyttämäksi. Naapurin poika Liam ryömii eräänä iltana Amberin huoneeseen lohduttamaan pikkutyttöä. Tästä alkaa heidän jokaöinen nukkumisjärjestelynsä. Tähän ei liity seksiä tai mitään, vaan vain lohtua ja rauhaa. Aika kuluu ja Amber on 16 vuotias, Liam pari vuotta vanhempi. Yhä edelleen he nukkuvat öisin yhdessä, mutta päivisin Liam on koulun suosituimpia poikia, jolla on naisia joka sormelle ja Amber ei voi sietää häntä, vai voiko? Onko öisin häntä lohduttava Liam kuitenkin sama myös päivisin ja miksi tämä on öisin kiltti ja herttainen ja päivisin ilkeä. Tästä lähdetään ja oih, mihin päästäänkään.

Tässä kirjassa käsitellään vaikeita asioita kuten perheväkivaltaa ja insestiä sekä näistä selviytymistä. Toki kirjassa on rakkautta teinien tapaan ja bileitä yms, mutta kuitenkin pohjimmiltaan tämä on jonkinlainen selviytymistarina ja hyvä sellainen.

Järki sanoo, nyt lopetat ja otat aikuisten kirjan käteen, mutta sormi ehti jo tilata seuraavan. Mutta antaa mennä, jos meno maistuu.

2 kommenttia:

  1. Ok sarjaan meni minulla. Minulla meni viime vuosi lähes kokonaan näiden teinien kirjojen kanssa, niihin jää koukkuun. Piti jo tuota Beautiful disasteria kommentoida tätä samaa; näitä on vaan niin helppo haalia kindleen. Oletkos kokeillut Colleen Hooveria, myös aika hyvä näissä tarinoissa. Itse pidin enemmän Hopeless:sta kuin Slammed:sta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa tuo Hopeless on ladattuna. Jotenkin ärsyttävää, kun laitailee kirjoja ja ei pääse lukemaan uudelleen "takakansia" saattaa jäädä jokin hyvä teos huomaamatta pitkäksi aikaa. Kindellä taitaa olla jo lähemmäs 500 kirjaa... Eikä tuossa Firessa saa niitä edes jaoteltua.

      Poista