maanantai 5. tammikuuta 2015

Veera Nieminen: Avioliittosimulaattori

Uusi vuosi on pyörähtänyt käyntiin lukuisissa merkeissä. Tässä ehti "lomalla" iskeä jo melko paha työstressi, jota lähdin purkamaan lukemalla. Ensin luin kolme Kindle-kirjaa, jotka purkivat pahemman angstin ja sitten löysin tämän täydellisen stressinpurkajan.

Tässä kirjassa kohtaavat länsi ja itä. Aivan kuin minussa itsessänikin. Sukuni on Itä-Suomesta ja itse olen täysin länsisuomalainen. Ymmärrän siis hyvin kirjassa esiintyvää ristiriitaista tilannetta. Aino rakastuu Jussiin messuilla ja muuttaa tämän maatilalle jonnekin länteen. Aino on kotoisen Itä-Suomesta ja on karjalaisen tyypilliseen tapaan puhelias ja monisanainen. Jussin kotitalossa häntä odottaa neljä länsisuomalaista miestä, jotka eivät juurikaan puhu ja jos puhuvat, puhuvat kieltä, joka kuulostaa enemmän vieraalta kieleltä kuin suomelta. Miten ottaa selvää hyväksytäänkö Aino ja riittääkö rakkaus.

Kirja oli todella viihdyttävä ja hauska. Se oli juuri sopiva ahdistuksenpurkaja ja hyvänmielentuoja. Oikeastaan jäin kaipaamaan jatkoa, entä sitten, miten sitten kävi, millaisen lopun tarina oikein saakaan. Murre-eroja ja kulttuurieroja olisi oikeastaan voinut kirjassa käyttää vielä enemmänkin, sillä erot lännen ja idän välillä ovat ajoittain suuria ja niistä saisi aikaan hulvattomia tilanteita. Toki näitä jo olikin, mutta välillä olisi jopa voinut vetää överiksi. 

Toivon lisää kirjailijalta, jonka erikoiskirja tämä on. Hänellä on sellainen hyväntuulinen ote kirjoittamiseensa. Toivon pitkää kirjailijanuraa ja lisää tällaista.

Vuotta en ole saanut vielä pakettiin, enkä haasteita tälle vuodelle. Voi olla, että en saakaan, mutta enpä anna sen stressata.

Oikein ihanaa vuotta 2015 kaikille lukijoilleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti