lauantai 24. maaliskuuta 2012

Rachel Vincent: Kissatyttö

Sain viimein tilattua tämän sarjan kaksi ensimmäistä kirjaa, jotka ovat jo aikaa puuttuneet. Loput sainkin Harlekiini -sarjan kautta suoraan postista. Nyt olen tyytyväinen, että koko sarja on jo hallussa, kun tämä ensimmäinen oli mukavasti koukuttava.

Kirja kertoo ihmiskissoista. Sarjassa seurataan Faythea, joka on ihmiskissa naaras, harvinainen laatuaan. Ihmiskissat ovat kuin ihmissusia eli pystyvät muuttamaan muotoaan halutessaan. Faythe on jättänyt laumansa elääkseen normaalia elämää. Hän joutuu kuitenkin palaamaan laumansa luo jonkun alkaessa siepata ja tappaa muita naarasihmiskissoja. Palatessaan hän palaa myös entisen kihlattunsa Marcin vaikutuspiiriin. Luvassa on romantiikkaa, yliluonnollisuutta, väkivaltaa, verta, kuumia tunteita ja jännitystä. Muista naisten kirjoista tämä eroaa selkeästi väkivallallaan. Väkivaltaa on paljon. Se kohdistuu sekä naisiin että miehiin sekä kissan että ihmisen hahmoissa. Itse en kokenut väkivaltaa keskeisimmäksi tekijäksi kirjassa, mutta huomiota se tosiaan herätti.

Kirjasarjassa on kuusi kirjaa, ainakin tähän asti ilmestyneinä. Itseäni koukuttaa sarjassa ainakin tämä yliluonnollisuus aspekti, toisaalta kirjassa naiset eivät ole uhreja, vaan osaavat myös itse pitää puoliaan. Ennen kaikkea tietenkin kirjassa on romantiikkaa ryyditettynä tuolla fantasiaelementillä. Oikein kiinnostavaa siis. Kävinkin jo sieppaamassa lukupinostani tuon seuraavan osan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti