torstai 27. lokakuuta 2011

Unohdettujen kirjojen metsästys alkakoon, haaste

Haasteita on monenlaisia ja tässä olisi yksi.

Kirpputorit, antikvariaatit ja kirjastot ovat täynnänsä kirjoja, joita kukaan ei ole lukenut aikoihin. Kirjoja, joiden etu- ja takansi ei kerro mitään kirjan sisällöstä, jos kansia on lainkaan. Kirja ei löydy klassikkoautomaatista ja sen kirjailijasta ei ole kukaan kuullutkaan tai jos on, niin ei vähään aikaan.

Kirja ei ole cool tai hip. Haastan kaikki lukemaan kirjan tai kirjoja, jotka ovat unohdettuja. Kirjoja, jotka vain odottavat juuri sinua tarttumaan ja avaamaan etukansi. Kirjoja, joiden taiteellinen arvo ei välttämättä ole niin suuri, että sitä hehkutettaisiin vuosienkin jälkeen. Tai kirjailija, josta kukaan ei ole koskaan kuullutkaan, mutta jonka kirja on kuitenkin ollut julkaisemisen arvoinen.

Itse olen hamstrannut pari tällaista jo lukupinooni. Molemmat ovat vanhoja, mutta vanhuus ei ole unohduksen ainut kriteeri, kirja voi olla muutoinkin unohdettu.

Esittele kirja blogissasi ja tuo linkki tämän tekstin kommentiksi. Pureudu syvemmälle, hae tietoa, jos löydät, kirjailijasta. Pohdi, miksi kirja on unohdettu, olisiko sillä kuitenkin jotain annettavaa.

6 kommenttia:

 1. Hauska haaste, voisin osallistua, aikataulusta en vielä lupaa mitään ;)

  VastaaPoista
 2. Aikataulu on venyvä ja loputon tälle haasteelle. Itse sain nyt ensimmäisen unohdetun kirjani loppuun.

  http://josvaikkalukisi.blogspot.com/2011/11/felix-dahn-felicitas.html

  VastaaPoista
 3. Hei! Sain luettua yhden unohtuneen kirjaressukan. Kirjoitin siitä muutaman sanan blogiini. Kiitos haasteen järjestämisestä, osallistuminen oli enemmän kuin mukava kokemus! Tässä suora linkki kirjoitukseeni:
  http://talomerenrannalla.blogspot.com/2011/11/lukuhaaste-unohdetut-kirjat.html

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus :)

  Itselleni tuli into kurkistaa uudestaan omaan unohdettuun hyllyyni, joka pursuu vanhoja kirjoja, joita en ole lukenut, ostanut vain pois kärsimästä, mutta kirjahan ansaitsee aina tulla myös luetuksi.

  VastaaPoista
 5. Loistava haaste, mukana ollaan! :) Löysinkin juuri hiljattain kirjaston "tuo tullessas, vie mennessäs" -kärrystä Anu Kaipaisen vanhan kirjan, jossa ei ole edes kansilehtiä ja nappasin mukaani. Luen ainakin sen tähän haasteeseen.

  Teen tästä postauksen haasteblogiin lähiaikoina!

  VastaaPoista