torstai 6. lokakuuta 2011

Cassandra Clare: Tuhkakaupunki

Tämä on Varjojen kaupungit -trilogian toinen osa. Jacen ja Claryn tarina etenee. Ensimmäisen kirjan päätteeksi kävi ilmi, että he ovat sisar ja veli. Tässä toisessa osassa heidän tarinansa saa siis uuden vivahteen, kielletty rakkaus.

Ensimmäisen kirjan päätteeksi minun oli pakko käydä spoilaamassa tarina loppuun. En pystyisi lukemaan kolmea kirjaa epätietoisuudessa. Jace ja Clary ansaitsevat onnellisen lopun. Nyt, kun tiedän heidän kenties saavan sen tavalla tai toisella pystyn jälleen nauttimaan kirjan käänteistä.

Mielestäni tämä sarja on kirjoitettu todella hyvin. Vaikka kohderyhmä onkin nuoriso, on kirjoissa paljon annettavaa myös aikuiselle. Tarina on moniulotteinen ja henkilökuvaukset ovat todella uskottavia ja samaistumiskelpoisia. Olen jo hyvin syvällä Claryn ja Jacen sisällä.

Onneksi viimeinen osa odottaa jo pinon päälimmäisenä, sillä en jaksaisi odottaa kovinkaan kauaa sen aloittamista, joten aloitankin sen jo tänään.

2 kommenttia:

 1. Ei sitä näköjään oppinut kerrasta :D

  Tämä sarja on siis luvun alla ja kävin täällä eilen (vai toissa päivänä) ja spoilaannuin tuosta ensimmäisen kirjan lopusta. (Jacen ja Claryn sisaruudesta)
  Nyt sitten (onneksi) sain tietää että onnellinen loppu odottaa.

  Toisaalta itsellänikin on paha tapa välillä kurkkia kuinka kirja loppuu, voi sitten turvallisesti lukea loppuun.

  VastaaPoista
 2. Se on tosiaan aina riskinä, kun käy kirjallisuusblogeissa. Yritän ollaan liikaa spoilaamatta sentään ;)

  Itse urkin melkein aina kirjan viimeiset sivut ennen kuin luen kirjan loppuun, ihan vain varuiksi. Tämän vuoksi en esim. voi katsoa mm-jääkiekkoa, koska en tiedä onko loppu onnellinen... Jännittäminen ei vain ole hauskaa, toki joskus, mutta harvoin.

  VastaaPoista