tiistai 11. lokakuuta 2011

Alyson Noël: Punaiset tulppaanit

Tämä kirja muistutti minua suuresti Twilightistä lähes alusta alkaen, vaikka vampyyreista ei tässä kirjassa varsinaisesti olekaan kyse, mutta kuitenkin kuolemattomista.

Huolimatta selkeästä ja paikoin ärsyttävästä Twilight -fiiliksestä kirja oli ihan kiva luettava. Tosin paikoin puhekielisyys tuntui hieman päälleleimatulta, mutta sekin pienoinen ärsytys vain.

Kirja kertoo Everistä, tytöstä, jonka perhe on kuollut auto-onnettomuudessa, mutta josta hän itse selvisi kuin ihmeen kaupalla. Samalla hän sai kyvyn tunnistaa ihmisten aurat ja kuulla heidän ajatuksiaan sekä myös tavallaan muunkinlaista selvännäköä. Tämä oli mielestäni kirjan kiinnostavin osa. Ever pystyy siis kuulemaan kaikkien ajatukset, paitsi kuolleiden ja Damenin. Damen on uusi komea, mustiinpukeutunut poika, joka aloittaa koulun ja hakeutuu Everin seuraan.

Kuulostaa siis hyvin tutulta ja sitähän se onkin. Tosin jotenkin tässä kirjassa Damenin tosi luonne paljastuu vasta suhteellisen myöhään, mikä pitää kuitenkin jännitettä yllä ja sen ansiosta kirjan jaksaakin lukea helposti loppuun.

Ihan kiva siis. Sellaisille, jotka haluavat jotain Twilightin kaltaista, mutta ei välttämättä mitään järisyttävän uutta.

1 kommentti:

  1. Aivan totta muuten tuo, mitä kirjoitit, että jännitys pysyi yllä pitkään, koska Damen oli mysteeri. Sarjan toisessa osassa ei ehkä juuri sen takia oikein riittänyt sitä jännitystä. Kyllä senkin silti luki. :)

    VastaaPoista