sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Kiersten White: Paranormaali

Olen rakastunut kirjastoihin jälleen uudelleen. Muistan lapsena, kuinka kirjasto oli aina kuin ovi johonkin toiseen maailmaan. Kuinka kotimatka tuntui pitkältä, kun oli pussi täynnä uutta luettavaa. Nyt koen tuota fiilistä lähes aina kirjastossa käydessäni, se oli muutaman vuoden kateissa, mutta onneksi löysin sen jälleen. Tämä kirja on yksi tuollaisen seikkailun tulosta.

Kirja kertoo Eviestä, tytöstä, joka ei ole tavallinen. Hän elää maailmassa, joka ei myöskään ole tavallinen ja jonka säännöt ovat moraalisesti epäilyttäviä. Sitten hän tapaa pojan, joka ei myöskään ole normaali, rakastuu ja maailma, jonka hän tunsi, paljastuu pahaksi ja moraalittomaksi. Näin ehkä lyhyesti, liikaa paljastamatta kirjan juoni. Tarkenpaan en viitsi ryhtyä, jotta lukukokemus pysyisi yhtä hyvänä kuin minulla.

Kirjan teema on hyväksyminen tai sen ainakin itse koin teemaksi. Toisaalta se kertoo siitä, kuinka ihminen voidaan kasvattaa pitämään toista pahana. Tuli ihan mieleen tietyissä kulteissa kasvaneet lapset, joiden todellisuuden taju hämärtyy ennen kuin he ovat itse tehneet yhtäkään johtopäätöstä. Se teki tästä kirjasta myös kiinnostavan luettavan.

Vaikka tarinan päähenkilö on 16 -vuotias, mielestäni kirjan teemat sopivat yhtä hyvin aikuiselle kuin nuorellekin. Kirja on hyvin kirjoitettu ja siinä on omaperäisyyttä. Suosittelut kaikille fantasian ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti