perjantai 14. lokakuuta 2011

Juliet Landon: Kaunis lady Amelie

Suunnattomat vieroitusoireet romanttisista historiallisista romaaneista sai nyt tarttumaan kaupassa tällaiseen Harlekiini tuplakirjaan, tämä kirjoista ensimmäinen.

Nämä ovat niin tuttuja ja turvallisia vailla fantasiaa tai muutakaan yliluonnollista, vain rakkautta, romantiikkaa, yllättäviä käänteitä ja viktoriaanisen ajan käyttäytymissääntöjä. Kertakaikkisen rentouttavaa lukemista siis.

Tämä tarina tavallaan poikkesi valtavirrasta ja tavallaan ei. Vaikka lady Amelie olikin leski, oli hän kuitenkin viaton ja kokematon, joten jotain tuttua ja jotain uutta. Lordi Elyot on toki jälleen kokenut naistenmies, mutta salaisuudet tässä kirjassa omistaakin lady Amelie.

Kyllähän minä näistä pidän, ei sitä käy kieltäminen. Historialliset rakkausromaanit ovat parhaimpia pakopaikkoja juuri sen vuoksi, että niiden loppu on aina onnellinen. Ne ovat tavallaan hyvin ennalta-arvattavia, mutta yllättäviä käänteitä saattaa sisältyä aina ajoittain ja vaikka ei sisältyisikään, niin se ei haittaa. Tavallaan saa sitä, mitä tilaa. Joskus kaipaa juuri sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti