lauantai 18. elokuuta 2012

Brenda Joyce: Ryöstetty morsian

Olen jälleen taantunut, palannut vanhoihin tapoihini eli historiallisen romantiikan pariin. Kirjallisuutta, jota nuori työtoverini kutsuu mummokirjallisuudeksi. Ylpeänä kuitenkin jälleen myönnän pitäneeni tästä kirjasta, vaikka se olikin ennalta-arvattava eikä mikään kirjallinen huipputeos.

De Warennen suvusta oli edellinenkin Joycen kirja. Tässä kirjassa vilahtavat myös Tyrell ja Lizzie, jotka olivat edellisen kirjan pääosassa.  Tässä kirjassa pääosan saavat Sean O´Neill ja Eleanor de Warenne. Eleanor on rakastanut Seania lapsesta saakka. Sean on ollut kadoksissa neljä vuotta, mutta Eleanor ei ole koskaan uskonut hänen kuolleen. Kuitenkin hän on suostunut toisen miehen puolisoksi. Häiden aattona Sean palaa ja vie Eleanorin mukanaan. Kaksi kovaa vuotta vankilassa on jättänyt jälkensä. Löytävätkö Sean ja Eleanor jälleen rakkauden. Taustalla on Irlanti ja sen 1800-luvun verinen historia ja brittivallan sorto. 

Pidän Joycen tavasta kirjoittaa, joskin paikoin hän on melko monisanainen ja kirjoissa tuntuu olevan hieman liikaa, tässäkin kirjassa oli sivuja 400 ja paikoin tarina tuntui hieman junnaavan paikallaan, vaikka miellyttävä olikin ylä- ja alamäkineen, jotka aina tuovat jännitystä, vaikka loppu olisikin ennalta-arvattavissa.

Suosittelen jälleen tätäkin Joycea genren ystäville. Kyseessä on uusi Harlekiini-kirja, joka on varmaankin piakkoin myös kaupoissa. Harmittaa, että historialliset romaanit laitettiin Silk-sarjaan, jonka muista kirjoista en niinkään välitä. Siksi myös jätin sarjan tilauksen ja olen tästä eteenpäin myös kaupan valikoiman varassa.

1 kommentti:

  1. Heippa, oletko jo keksinyt minkä kirjan haluat lukupiirin äänestykseen. Joiltain puuttuu vielä ehdotus. Tarkoitus olisi tällä viikolla valita kirjat.

    VastaaPoista