maanantai 13. elokuuta 2012

John Finnemore: Robin Hood (äänikirja)

Oli sopiva väli lyhyelle äänikirjalle ja päädyin tällä kertaa Robin Hoodiin, joka on toki tuttu tv-sarjasta ja Disney-elokuvasta sekä toki Kevin Costnerin ja Russell Crown  elokuvista. Kaikki edellä mainitut eroavat tavalla tai toisella tästä kirjasta. Kyseessä siis äänikirja vuodelta 1976, lukijoina Tapani Perttu ja Osmo Gröhn. Historian havina kuuluu huonohkona äänityksenä sekä nostalgisina laulukohtauksina.

Robin Hoodin tarina on kaikille tuttu. Alkuperäinen kirja on melkoisen väkivaltainen, eikä ainakaan tämä pätkä sisältänyt mitään neiti Marioniin liittyvää. Alunperinhan Robin Hoodin tarina on peräisin 1200 -luvulta ja on aikojen kuluessa muuttunut hyvinkin paljon. Jokainen kirjailija ja elokuvantekijä on lisännyt tarinaan oman säväyksensä. Olinkin yllättynyt kuinka paljon Robin Hoodista on kirjoja ja etenkin elokuvia. 

Tämän äänikirjan kantena on nuoruuteni idolin kuva, sarjasta Robin of Sherwood, Michael Praed. Kuva on WSOYn sivuilta.


Kirja löytyi lastenosastolta, mutta en kyllä ainakaan tätä versiota ihan pienille lapsille olisi kuunnelluttamassa, sillä väkivaltaa löytyy aika paljon ja se on suhteellisen raakaa. 

Oikein kiinnostava kokemus etenkin, kun vähän selvitteli taustoja.

1 kommentti:

  1. Hei Anu, hauska tutustua blogiisi. Itse olen tosi vähän kuunnellut äänikirjoja mutta tämä kansi on todella nostalginen ja tuo vanhoja muistoja mieleen kun fanitin Robin Hoodia.

    VastaaPoista