maanantai 6. elokuuta 2012

Lue oman hyllyn kirjat -haaste

Olen kirjahamsteri, myönnän. Nyt lukemattomia kirjoja odottaa tuossa reilu sata plus kirjaston kirjat. Jonkinlainen pakko on aina hyvä motivaattori. La petite lectrice -blogissa oli juuri sopiva haaste tähän lukemattomien kirjojen ahdistukseen.

Päätin aloittaa helläkätisesti ja määrätä luettavakseni 10 kirjaa omasta lukuvuorestani vuoden loppuun mennessä. Olen oppinut, että tavoitteita ei saa asettaa liian korkealle, muutoin ei saa mitään aikaiseksi. Osa seuraavista kirjoista on varmaan helppoja luettavia, osa taas jo ennalta haastavia, joten keskiarvoltaan sellaisia sopivia.

- Antoine de Saint-Exupery: Yölento
- Robert Louis Stevenson: Tohtori Jekyll ja mr Hyde
- Guy de Maupassant: Ihmissydän
- Margaret Atwood: Nimeltään Grace
- Satu Taskinen: Täydellinen paisti
- Patrick McCabe: Pikku teurastaja
- F.E. Sillanpää: Ihmiset suviyössä
- John Steinbeck: Taipumaton tahto
- John Steinbeck: Ystävyyden talo
- René Vásquez Diaz: Kavaltajan viimeinen talvi

Kuten blogini lukijat voivat päätellä, kirjat ovat kaikki kaukana peruskamastani eli romantiikasta ja paranormaalista romantiikasta, mutta jatkumoa kuitenkin viime aikoina lukemalleni. Lista ei sisällä kirjaston kirjoja ja saan vapaasti lukea muutakin, kunhan suoriudun näistä. Iskee suorituspaineet...

4 kommenttia:

 1. Kommentoin jo Katrillekin, että minäkin tarvitsisin tämän haasteen... :-D

  Hyviä kirjoja sinulla näyttääolevan tulossa. Odotan postauksia :-)!

  VastaaPoista
 2. Hei kiva tosiaan, että tartuit tähän! 10 on hyvä määrä, toivottavasti saan itse luettua sen 14 vuoden loppuun mennessä.

  Listassasi on pari hyvinki kiinnostavaa kirjaa, joten jään odottelemaan arvioitasi niistä :)

  VastaaPoista
 3. Hih. olen rypistellyt tämän kanssa jo puoli vuotta - kokonaista kolme taitaa olla nt plakkarissa, mutta onneksi syksy on tulossa. Taidan ottaa maltillisesti vielä matalamman tavoitteen, 6 kirjaa hyllystä. Olen vain aivan mahdoton kirjastoahmatti!

  VastaaPoista
 4. Suoraan sanoen hieman mietityttää myös saanko tuota luettua, vaikka pino näyttää hyvin pieneltä ja ahmaistavalta, mutta olen myös kirjastoahmatti ja tällä hetkellä on varauksessakin ainakin 10 kirjaa ja toinen mokoma kotona luettavana. Lisäksi hamstraan halpoja kirjoja aina mukaan, kun niihin törmään. Niitä nämäkin ovat suurimmaksi osaksi, kirjaston poistoja ja kirppiksen alelaatikosta. Nyt kuitenkin pyrin ja yritän parhaani, vaikka ensin pitää lukea pari keskeneräistä pois alta. Siinäkin olin jälleen realisti ja valitsin tähän noita vähän ohkaisempia kirjoja en heti itselleni tuskaisia tiiliskiviä kuten Tuulen viemää, Sofian maailma tai Synnyinhauta, vaikka nekin olivat tarjolla. Ehkä seuraavaan haasteeseen.

  VastaaPoista