torstai 9. elokuuta 2012

Matti Rönkä: Isä, poika ja paha henki (äänikirja)

Valitsin tämän kirjan täysin mukavuusalueeni ulkopuolelta vain ja ainoastaan kahdesta syystä; lukijana on Jukka-Pekka Palo ja äänikirjassa oli 5 cd:tä. Oli sellainen viiden cd:n rako ja Jukka-Pekka Palo on vain niin ihana. Kirja ei selkeästikään ollut suunnattu minulle, vaan ehkä enemmän miehillä. Oisko tämä sellaista man-litiä; kevyttä ja höttöistä, mutta viihdyttävää.

Kirja on käsittääkseni kolmas tai neljäs kirja sarjassa, joka kertoo Viktor Kärpästä Venäjältä muuttaneesta tappajan näköisestä miehestä. Tässä kirjassa Viktorin sukulaismies Pavel katoaa Suomessa. Kirjassa käsitellään aivan tärkeitä asioita kuten ihmiskauppaa. Viktor itse yrittää päästä bisneksissään puhtaalle puolelle.

Kirjassa ärsyttävintä olivat huonot puujalkavitsit, joita latelee etenkin poliisi Korhonen. Ne olivat oikeasti niin surkeita, että oikein ärsytti. Kirjan dialogi ei syvällisyydellä brassaile, vaikka tavallaan Viktor pohtiikin tärkeitä elämänmuutokseen liittyviä ongelmia. Jaksoin kuunnella kirjan loppuun vain Palon ihanan lukemisen  vuoksi. Hänen hunajainen äänensä oli huumetta korvilleni.

En varmaankaan lue toista Rönkää. Hänellä on varmasti oma yleisönsä ja tähän joukkoon en todellakaan kuulu. Kiva kirja kuitenkin niille, jotka pitävät rikosromaaneista, todella huonoista ja kuluneista vitseistä.

2 kommenttia:

  1. Minä en juurikaan pidä rikosromaaneista. Kirjana Viktor Kärpän seikkailut eivät kiinnosta, mutta kirjoihin perustuva tv-sarja oli huippu, kiitos Samuli Edelmannin :)

    VastaaPoista
  2. Itse en edes tv-sarjaa katsonut, kun en muutenkaan kauheasti katsele, paitsi muutamat vakiot. Tämän jälkeen oisin ehkä saattanutkin katsoa, tosin oma kuva Viktor Kärpästä (siis kirjan perusteella) on aika kaukana Samuli Edelmanista.

    VastaaPoista