sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Jools Sinclair:44 (book four)

Kaivoinpa jälleen Kindleni esiin, kun eräällä työkaverillani oli jenkeistä tuotu ihana Kindle fire, jonka perään kuolasin. Sitähän ei kai saa tilattua suoraan Suomeen tai en ainakaan itse onnistunut jokin aika sitten. Latailin heti jatko-osia 44 -sarjaan. Se on jotenkin koukuttanut minut.

Kirjan nimihän tulee niistä 44 minuutista, jotka kirjan päähenkilö Abby oli kuolleena. Tämän seurauksena hän menetti kykynsä nähdä värejä, mutta sen sijaan näkee ihmisten aurasta heidän kulloisenkin mielenlaatunsa. Hän myös näkee kuolleita, jotka pyytävät häntä auttamaan. Hän myös näkee poikakaverinsa Jessien, joka kuoli samassa onnettomuudessa, jonka seurauksena myö Abby oli kuolleena.

Kirjasarjan edellisessä osassa Abby joutui ilkeän tohtori Mortimerin vangiksi. Kyseinen tohtori otti kunnian Abbyn takaisin elämään tuomisesta. Tässäkin kirjassa hän jälleen esiintyy Abbyn mielessä ainakin. Abby kohtaa tässä kirjassa uuden aaveen, joka pyytää häneltä apua. Itse kirja on tosin enemmän Abbyn elämän kuvausta  ja kenties tulevien henkilöhahmojen eteenpäin viemistä kuin yliluonnollisuutta. Yliluonnollisuus tulee enemmän kuvaan kirjan viimeisessä neljänneksessä vasta. 

Eiväthän nämä mitään kirjallisuuden helmiä ole, mutta pidän niiden yksinkertaisuudesta, siitä, että tapahtumat ikäänkuin ovat osa todellisuutta olematta liian monimutkaisia. Seuraavan osan latasin samalla Kindleeni. Hintaa näillä jatko-osilla on ollut noin 2 dollaria. Ensimmäinen osa oli ilmainen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti