sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Tuija Lehtinen: Kulkurilinnut

Prisman kirjaosasto harvemmin houkuttelee, mutta tällä kertaa mukaan tarttui kolme Tuija Lehtisen kirjaa sisältävä kokoelmateos Rakasta minua. Kirjat tai ainakin kaksi niistä on täysin ennen lukemattomia, kolmannesta en ihan varma ole. Koska jokainen teos on itsenäinen riippumatta yhteisistä kansista, niin bloggailen näistä erikseen.

Kulkurilinnut on kirjoitettu 1980-luvulla ja se huokuukin teoksesta. Pystyin kuvittelemaan olkatoppaukset ja muut ajalle tyypilliset muoti-ilmiöt. Lisäksi kirja on ihanan viaton, niin kuin maailma tuolloin ainakin joltain osin vielä oli.

Tuire saapuu pieneen kaupunkiin etsimään serkkuaan Lauraa, joka on kadonnut. Tuire on saanut Lauralta kirjeitä, joissa Laura vihjaa rakastuneensa tällä kertaa palavasti yhteen kaupungin miehistä, mutta keneen, siinä Tuirelle selvitettävää. On naimisissa oleva naistenmies Marko, jäyhä Kristian, pappi Jami ja muutama taiteilija. Tuire aloittaa työnsä Lauran entisessä työpaikassa galleria Pandorassa. Saako hän selville Lauran salaisuuden ja löytääkö hänen kulkurin sydämensä puolikkaansa. 

Kirja on hidastempoinen, mutta säilyttää kohtalaisesti mielenkiinnon yllä. Itse pidän näistä Lehtisen 80-luvun kirjoista huomattavasti enemmän kuin uudemmista teoksista, jotka ovat jotenkin menettäneet hieman sieluaan, toistavat liikaa samoja teemoja. Eivät kenties ole yhtä aitoja kuin nämä aiemmat teokset.

Rakasta minua -teos tarjoaa lukuiloa vielä kahden teoksen verran. Neuloosi on vienyt ihan hirveästi vapaa-aikaa, mutta olenpa saanut yhdistettyä kirjat myös käsitöihin. Tuloksia voi käydä katselemassa täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti