maanantai 21. marraskuuta 2011

Julie Kagawa: Rautatytär

Toinen osa Rauta Saagasta tuli tänään kotiin ja sulkeuduin heti sen kiehtovaan maailmaan. Uskomatonta ahmintaa jälleen, enkä voinut itselleni yhtään mitään, oli vain pakko lukea.

Ashin, Puckin ja Meghanin tarina saa jatkoa. Meghan on sopimuksen mukaisesti mennyt Talvihoviin. Ash ei enää ole tuntevinaan Meghania ja hänen sydämensä on särkymässä. On vuodenajan vaihto ja vuodenaikain valtikka tuodaan Talvihoviin, josta se kuitenkin varastetaan. Meghan, Puck, Ash ja ystävät lähtevät tavoittelemaan valtikkaa, joka on ilkeiden Rautahovin kannattajien hallussa. Luvassa on taas satumaista fantasiaa kirjallisuusviitteineen, mutta kuitenkin nykyajassa.

Ensimmäinen osa oli todella hyvä ja niin on tämä toinenkin. Ihanaa romantiikkaa, upeaa fantasiamaailmaa, joka maalautuu lukiessa eteen. Kaikki kuitenkin tuotuna nykymaailmaan ja nykyajan ongelmiin, mikä on hienoa ja tuo kirjaan uuden kiinnostavan elementin.

Katselin kirjailijan kotisivuilta, että tällä hetkellä kirjoja on saagassa ilmestynyt 6 kappaletta englanniksi. Mielenkiintoista, miten tarinaa viedään tulevissa kirjoissa eteenpäin. Hillitsen kuitenkin itseni, enkä tilaa yhtään näistä englanniksi.

Harlequin Nocturne muuttuu nyt sarjaksi, jossa tulee kaksi kirjaa joka toinen kuukausi. Uskoakseni tämän sarjan seuraava teos tulee siis tammikuussa, ihan hyvin jaksaa odottaa. Suosittelen fantasian ja puhtaan, seksittömän romantiikan nälkäisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti