maanantai 21. marraskuuta 2011

Kathleen E Woodiwiss: Shanna

Tämä oli viikonlopun jäljiltä vielä kesken ennen Rautatytärtä ja tuli nyt luettua loppuun lapsia nukuttaessa, ei tietenkään ääneen.

Jos Rautatytär sisälsi viatonta romantiikkaa, tässä kirjassa ei ole mitään viatonta. Tämä on melkein rohkeampi kuin Liekki ja kukka, mutta eri tavalla.

Shanna on nuori perijätär, jonka isä on antanut hänelle vuoden aikaa mennä naimisiin hyvän nimen omaavan miehen kanssa. Hän löytää vankilasta hirttotuomion saaneen Ruarkin, joka suostuu sopimukseen vain jos saa viettää vaimonsa kanssa yhden yön. Yötä ei tule ja Shanna palaa kotisaarelleen Karibialle leskenä. Ruarkin tie ei viekään hautaan, vaan...

Kirja on todella kuuma. Se sisältää runsaasti juonenkäänteitä, erotiikkaa, romantiikkaa ja jännitystä, kaikkea orjuudesta merirosvojen kautta murhiin. Kirja pysyy kuitenkin ehjänä ja loogisena. Pidän tästä kirjasta lähes yhtä paljon kuin Liekistä ja kukasta, löysin tämän vain myöhemmin. Jostain kumman syystä suomenkielinen versioni on kahdessa osassa, mutta omistamani englanninkielinen vain yhdessä. Toki kirja on melko pitkä lähes 800 sivua, mutta ovelaa kuistenkin jakaa yksi tarina kahdeksi teokseksi.

Luulisin nyt olevani valmis jättämään Woodiwissin hetkeksi ja keskittyväni keskeneräisiin lukemisiin, joita on taas kertynyt melkoinen pino, tosin kirjastosta tuli viesti, että uusi Sookie olisi tullut...

Woodiwissia suosittelen jälleen kaikille aikuisille romantiikan ja suht kiltin erotiikan ystäville. Mitään turhan roisia on kuitenkin turha odottaa, hyvin kirjoitettua kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti