lauantai 5. marraskuuta 2011

Katarina Mazetti: Kaiken se kestää

Parfyymia peräkammarissa oli aivan ihana ja olin todella iloinen, kun löysin kirjastosta tämän jatko-osan. Jos nyt siis et ole lukenut edellistä kirjaa, niin jatka omalla vastuulla, sillä jotain juonipaljastusta myös ekasta on tulossa.

Tämä kirja jatkuu sananmukaisesti seuraavasta hetkestä, johon edellinen loppui. Rakenne noudattelee samaa kaavaa kuin Parfyymia peräkammarissa eli joka toinen luku on Bennyn sanoin ja joka toinen Desireen. Tämä on mielestäni todella onnistunutta tässäkin kirjassa ja jotenkin herttaista.

Edellinen kirjahan loppui siihen, kun Benny ja Desiree päättivät yrittää kolme kertaa lasta ilman mitään sitoumuksia. Benny oli löytänyt Anita, jonka kanssa oli avoliitossa. Alkuosassa tätä kirjaa Anitakin on mukana, mutta katoaa kuvioista. Enempää en kirjan juonesta kerro, jääköön se lukukokemukseksi, sillä käänteitä tässäkin kirjassa löytyy.

Kirja kuvaa jälleen hyvin kahden täysin erilaisista maailmoista tulevan ihmisen rakkautta ja suhdetta. Maatilan arki vastaan kirjaston hiljaisuus tuo todellakin vastakkainasettelua. Mutta tosiaan kaiken se rakkaus kestää.

Löysin kirjastosta vielä yhden Mazettin, jonka taidan lukaista lähiaikoina, jahka saan taas pari keskeneräistä loppuun. Tämä oli sellainen välipalalukukokemus, jonka ahmin eilen illalla. Yhä edelleen toki yritän saada keskeneräiset loppuun, mutta kun kirjoja on niin paljon ja aikaa ihan liian vähän. Sillai semisti ahdistavaa.

Tätä suosittelen kuitenkin kaikille vähän erilaisesta romantiikasta pitäville sekä niille, jotka pitävät näppärästä ja ironisesta kerronnasta, jossa on kuitenkin totuuden siemen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti