lauantai 26. tammikuuta 2013

Nicola Cornick: Skandaalien lordi

Tyttäreni mursi kätensä ja joutui leikkaukseen, mikä oli yllätys ja olin lähtenyt sairaalaan ilman kirjaa, mikä on todella harvinaista, kudin sentään oli mukana. Mukava yllätys oli, kun sairaalan kirjastokärry sattui huoneeseen juuri sillä hetkellä, kun kirjan kaipuu oli suurin. Valikoima ei nyt mikään häikäisevä ollut, eikä toisaalta tilanteessa pystynyt ajattelemaan mihinkään järkevään sitoutumista, joten eipä yllättäen mukaan tarttui tämä Cornickin kirja. Tytär voi hyvin ja äiti sai kirjan loppuun.

Kuten nimestä voi päätellä pääosassa on mies, joka on Lontoon seurapiireissä skandaalien käryjen seuraama. Lordi Hawksmoor on komea ja monessa liemessä keitetty mies, jolla on pimeä menneisyys, josta hän kantaa yhä arpia sielussaan. Viaton Catherine Fenton joutuu kuin vahingossa sekoitetukti lordin ja ilkeän kihlattunsa välisiin sekaannuksiin. Rakkaus syntyy, mutta onko lordi Hawksmoor rakkauden arvoinen.

Cornickille tyypilliseen (ainakin lukemieni kirjojen perusteella) mukana on jälleen kurtisaaneja, jotka ammatistaan huolimatta ovat, ainakin osa on, hyviä ihmisiä, joilla on vain ollut huono tuuri elämässä. Naiset ovat kauniita ja miehet komeita ja vaarallisia. Oikein perinteinen historiallinen romaani siis. Hyvä kirja siihen elämäntilanteeseen, jossa tuolloin juuri olin. 

Toivoin jo pari kirjaa sitten, että saisin luettua jotain järkevää, mutta pahaa pelkään, että en taida, sillä murtuneen käden lisäksi perheessä jyllää norovirus, joten olo on hutera, vielä onneksi vain valvottujen öiden vuoksi.

2 kommenttia:

  1. Voi, pikaista, mahdollisimman kivutonta ja täydellistä toipumista tyttärellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivutonta tuntuu ainakin olevan, sillä valitusta ei juurikaan neiti päästele, päinvastoin ongelmana on rauhoittaminen. Kiitokset.

      Poista