keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kaari Utrio: Saippuprinsessa (äänikirja)

Kuljen taas pari kuukautta työmatkoja tyttäreni kanssa, joten täytyy kuunnella romantiikka. Utrio on oiva valinta, toisaalta äänikirjoja romantiikan genrestä on surkean vähän saatavilla. Lukijana toimii Susanna Haavisto, joka onnistui ihan ok.

Saippuprinsessa on tarina Ulrikasta, joka on tämä saippuaprinsessa. Hän on menettänyt isänsä ja on tietämättään suuren perinnön saaja. Hän saapuu Helsinkiin Mauritz Ekestolpen perheen luo. Mauritz on kihloissa kireänoloisen Victoria von Sperlingin kanssa. Samassa taloudessa asuvat myös Mauritzin sisko ja leskiäiti. Victoria suunnittelee Ulrikan aivoliittoa veljensä Hermanin kanssa. Ulrika kuitenkin huomaa sydämensä lyövän Mauritzille. 

Tarinan taustana on 1800-luvun Helsinki sekä muut Uusimaan kunnat. Harmitti hieman, että en ole kovinkaan selvillä Helsingin nykisestä asemakaavasta, joten en osannut oikein asettaa tapahtumapaikkoja oikeaan asemaan. Kirjassa on kuvattu tapahtumaympäristöä hyvin kiinnostavasti.

Utriolle tyypilliseen tyyliin naiset ovat vahvoja ja pohjimmiltaan hyvin itsenäisiä, vaikka ajan mukaisesti ovatkin miesten määräysvallan alaisia. Naiset ovat myös kauniita, osa miehistä hyvin traagisen komeita. Perustatkunnon romantiikalle onnäin luotu. 

En voinut olla pitämättä tästäkään Utriosta. Utrion näennäisen kepeä tyyli yhdistettynä selkeään asiantuntevuuteen ajasta ja tavoista on aivan hurmaava yhdistelmä. 

Olen syvän tunnekuohun vallassa, sillä tänään 35 vuoden odotuksen jälkeen Porin Ässät on Suomen mestari. Lukemisen lomassa kävin katsomassa tämän finaalipelin. Ihan  h....tin hienoa. Julistankin toukokuun jääkiekkokirjakuukaudeksi omalta osaltani. Aion lukea läpi jääkiekkokirjakokoelmaani MM-kisojen lomassa. 


2 kommenttia:

 1. Haastattelu bongattu :)

  Hyvä juttu, kiva lueskella virtuaalituttavien ajatuksia varsinkin kirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset.

   Olin erinomaisen yllättynyt, kun minua pyydettiin. Aika hienossa seurassa saan olla. :)

   Poista