perjantai 9. joulukuuta 2011

Katarina Mazetti: Hiljaa! Sinä olet kuollut

Mazettin dekkari. Mazetti on kirjoittanut kirjoja monesta eri genrestä aina lasten kirjoista historiallisiin romaaneihin. Tämä on käsittääkseni hänen ainut dekkarinsa.

Kirja sijoittuu radioasemalle. Radiotoimittaja murhataan kesken suoran radiolähetyksen. Tuntuu uskomattaomalta, että kukaan olisi edes voinut päästä studioon tappamaan häntä. Kirja seuraa tapahtumia radioaseman harjoittelijan Mallan sähköpostiviestien, päiväkirjamerkintöjen sekä lehtikirjoittelun kautta.

Täytyy myöntää, että tästä kirjasta en pitänyt kauheasti. Murha tapahtuu vasta melkein kirjan puolessa välissä ja alkuosan ihmisten esittely ja yleinen jaarittelu oli aika tylsää. Sähköpostiviestien käyttäminen tarinan eteenpäin viemisessä ei myöskään ollut mielestäni täysin onnistunutta. Vaikka loppuratkaisu olikin yllättävä, oli kirja todella hidas lukea, koska se oli niin tylsä. Eipä ihme, että Mazetti ei ole kirjoittanut toista dekkaria.

Nyt olen saanut päätökseen Mazettin suomennettujen kirjojen lukemisen ja vaihtoehtona on lukea kirjoja ruotsiksi, mitä en ole tehnytkään muutamaan vuoteen. Voisiko kuitenkaan vastustaa kirjaa, jonka nimi on Mitt liv som Pingvin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti