sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Louisa Rawlings: Muukalaisen syli

Jos kirja maksaa 50 senttiä, on se mielestäni melko noloa, vaikka kirja onkin Harlekiini. Tämä siis tarttui mukaan kirpparilta tuolla huimalla summalla. Tuntuu, että olisin lukenut liikaa vakavaa kirjallisuutta taas vaihteeksi ja sieluni huutaa tällaista hömppää.

Kirja sijoittuu 1800-luvun Ranskaan, Bonaparten aikoihin. Historialliset yksityiskohdat ovat hyvin kirjoitettuja ja tarkkoja. Kirjan sankaritar on leskeksi jäänyt entinen aristokraatti, joka rakastuu palavasti sotilaaseen, joka kuuluu Bonaparten uuteen aristokraattiin eli nousukkaisiin. Kirjassa käsitellään sotaa ja tietenkin rakkautta. Jälleen on edessä väärinkäsityksiä, kaksosten huijauksia, jännitystä, petoksia ja ah, niin ihanaa romantiikkaa.

Sielu lepää, kun lukee hömppää, ajatukset eivät häiritset kirjan lukemisen jälkeen, vaan voi aloittaa uuden kirjan ilman, että edellisen tuomat aatokset häiritsisivät uuden aloitusta. Onneksi samalla kirpparireissulla löytyi myös aikaisemmin lukematon Cartland, joka on taatusti pelkkää hömppää eli loistavaa aivojen nollausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti