keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Katarina Mazetti: Punahilkka ja suden hetki

Kirja jatkaa Linnean tarinaa. Linnea yrittää selvitä ystävänsä Pian itsemurhasta. Hän sotkeutuu näpistykseen, lunttaukseen ja noituuteen ennen kuin sotkee asiansa oikein kunnolla. Hän ajautuu erinäisten yhteensattumien kautta Los Angelesiin lähes rahattomana ja ilman yösijaa. Vaikka matka on täynnä vastuksia, auttaa se Linneaa pääsemään yli Pian kuoleman aiheuttamasta ahdistuksesta.

Mazetti jatkaa puhuttelevaa nuorisosarjaansa. Tämäkään kirja ei päästä helpolla, vaan kirjassa käsitellään hyvinkin vaikeita aiheita mm. maailman epätasa-arvoisuutta. Kaikki eivät asu lintukodon tapaisessa hyvinvointivaltiossa, vaan ihmisillä on suuri vaikeuksia ja ongelmia, joista täytyy selvitä päivittäin.

Pidin tästäkin kirjasta todella paljon. Vaikka kyseessä on tosiaan nuorisokirja, ei se tarkoita mielestäni tämän kirjan osalta muuta kuin, että kirjan pääosassa on 17 vuotias ja jotkut hänen kohtaamansa ongelmat ovat nimenomaan tyypillisiä tuolle iälle, muutoin kirja on iätön.

Suosittelut samoille kuin viimeeksi, niille, jotka haluavat lukea hyvän kirjan, joka saa ajattelemaan ja jossa on syvällistäkin pohdintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti