sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Barbara Cartland: Liekehtivä lumi

Tämän löysin edellisen kirjan kanssa samaan aikaan kirpparilta, oiva lisä Cartland -kokoelmiini, joita on muutaman kymmenen. Täysin ennen lukematon kirja, vaikka näistä ei kyllä aina tiedä, sillä teemat toistavat toisiaan melkoisesti. Tämä kirja on kuitenkin iloinen poikkeus tuosta.

Kyseessä on tarina Venäjältä 1800 -luvulta. Englantilainen nuori neito, joka asuu ilkeiden ja väkivaltaisten sukulaistensa luona matkustaa serkkunsa kanssa Venäjälle. Täällä hän rakastuu ruhtinaaseen, jonka tarkoituksena on mennä naimisiin serkun kanssa. Luvassa on käänteitä, rakkautta, jännitystä, viattomuutta ja tietenkin jälleen petosta. Tyttö on viaton, kaunis ja koskematon, mies kokenut, komea ja periaatteen mies.

Cartland ei todellakaan uudistu kirja kirjalta, vaan toistaa samaa hyväksi havaittua kaavaa. En tiedä, onko siinä jotain vikaa. Kaiken ei tarvitse olla korkeakulttuuria, vaan tämä hömppä on, kuten edellisessä postauksessa mainitsinkin sellaista "aivot narikkaan" -kirjallisuutta, hyvää hömppää, hyvää ajankulua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti