sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Veera Vaahtera: Onnellisesti eksyksissä

Toinen Vaahteran kirja. Vaahtera siis kirjailija Pauliina Vanhatalon alter ego. Vanhatalon kirjoja en olekaan lukenut, mutta tämän luettuani olen lukenut kaikki hänen alter egonsa kirjat. Itse asiassa nuo omalla nimelläänkin kirjoitetut teokset vaikuttavat sen verran kiinnostavilta, että taidan päätyä lukemaan nekin jossain vaiheessa.

Onnellisesti eksyksissä on onnellinen kirja. Se on hauska, positiivinen ja elämänmyönteinen. Se saa hyvälle tuulelle ja höttöisyydestään huolimatta on ihan kivaa luettavaa. Emma on opiskelija, joka olisi valmistumassa, jos vain saisi aikaiseksi. Hän lyöttäytyy ns. väärien miesten pariin eli taiteilijoiden muusaksi. Hänen rakkain esineensä on Nopsa-polkupyörä, jolla Emma usein eksyy, sillä suuntavaisto on olematon. Joskus on kuitenkin mukavaa olla eksyksissä. Emman elämään ilmestyy kolme miestä: Janek, muusikko; Miikka, graduohjaaja ja Ilari; parhaan ystävän poikaystävä. Samaan aikaan Emma yrittää saada graduaan valmiiksi, valmistautua elämään ja löytää itseään. 

Vaikka teos sisältää romantiikkaa, on se enemmän itsensä etsimistä. Omien toiveidensa ja unelmiensa saalistamista. Jokainen meistä varmaan joskus tuntee kuin Emma, olonsa eksyksissä olevaksi. Oikean suunnan löytäminen ei ole helppoa, eikä ainakaan valintojen tekeminen. 

Pidin jälleen kovasti kirjoitustyylistä ja iloisen huolettomasta olotilasta, jonka kirja sai aikaiseksi. Luin kirjaa hitaasti joka ilta muutaman luvun. Mitään ahmimisen intoa kirja ei herättänyt, mutta ei myöskään kesken jättämisen fiilistä. Ihan kiva, mukavaa ajankulua, hyvää fiilistä. Sellaista ainakin itse tunsin saavani tästä teoksesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti