torstai 17. tammikuuta 2013

Uusi kirjahylly

Olen muutaman kerran nolona maininnut, että meillä kotona ei ole oikein sellaista kunnon kirjahyllyä, vaan kirjoja on vähän siellä täällä, lähinnä siis joka huoneessa. Mieheni on luvannut tehdä hyllyn, koska olohuoneemme on hieman ongelmallinen. Ja nyt lupaus on realisoitunut. Eilen illalla saimme valmiiksi hyllykön ensimmäisen osan. 

Hylly on tehty liimapuulevyistä. Käsitelty kevyesti vernissalla ja odottaa nyt innolla kirjoja. Tässä ensi silmäys ilman kirjoja.


Eilen laitoin jo muutamia kirjoja, mutta tänään on tarkoitus järjestellä enemmän. Ylähylly on sovitetty pokkareille ja alahylly on hieman korkeampi, muut hyllyt ovat noin 25 cm korkeita. Kulmahyllyssä on eri jako. Toinen melkein samanlainen on tulossa vastakkaiseen nurkkaan.

Ongelmahan on nyt kirjojen järjestely, millä logiikalla, missä järjestyksessä. Vinkkejä?

10 kommenttia:

 1. Hauska tuo kulmaosio tuossa! Hyvältä näyttää muutenkin :)

  Minullakin on se ongelma, että miten järjestelisi kirjat. Ja minulla on siis jo tovin ollut kirjahylllyt kröhöm... Nyt kirjani ovat vähän kuin ylempänä paremmat ja alempana vähemmän paremmat kirjat. Tosin sekään järjestys ei ole enää ihan pitänyt, kun kirjat ovat päässeet sekoittumaan. No lukemattomia pidän vaakatasossa päällekkäin, erottuvat sitten ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kiva siitä tuli tosiaan. Kauan pohdittiin tuota kulmaratkaisua, mutta ollaan itsekin tosi tyytyväisiä. Mulla on siihen hienot jutut ajateltuna.

   Poista
 2. Hieno, ja näyttää sopivan syvältä (monet ostohyllyt ovat liian syviä ja sitten kirjoja pitää ahtaa kahteen riviin...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olikin yksi tärkeä osa-alue. Vaadin, että syvyys on juuri sopiva, sillä mikään ei ole inhottavampaa kuin liian syvät hyllyt, ehkä toki liian kapeat, mutta niitä ei juurikaan taida kuitenkaan olla.

   Poista
 3. Oi, hieno kokonaisuus, ja kirjoilla täytettynä näyttää varmasti vielä paremmalta! :) Kiva tuo kulma.

  Noista levyistä saa kyllä näppärästi aikaan siistiä jälkeä. Meilläkin on oltu kesällä samoissa puuhissa, lopputulosta voi kurkata täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselinkin silloin, kun postasit lastenkirjahyllyäsi, se oli niin kivan näköinen. Mukavasti sulla on noita koriste-esineitä joukossa. Oma sisustussilmäni on heikko, joten oletan, että ahdan hyllyt täyteen kirjoja jossain järjestyksessä. Hyviä vinkkejä tullut...

   Poista
 4. Kirjathan voi järjestellä hifisti Deweyn luokitusjärjestelmän mukaisesti (siis niinkuin kirjastoissa on) tai mielikuvituksellisesti esim. värijärjestyksessä.
  Mulla on kirjat yhdessä hyllyssä värien mukaan hyllyittäin, ja toisessa on sitten pokkarit yhdessä ja kirjasarjat aina yhdellä hyllyllä per sarja.

  Sitähän tietenkin voisi ihan innostua ja pakkaspäivien iloksi järjestellä hyllyt kokonaan uusiksi! Kiitos kun inspiroit :D
  Ja näytä sitten millaiseen järjestykseen päädyit, jostain syystä ihmisten kirjahyllyt on aina hurjan mielenkiintoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjahyllyt ovat muuten hyvin mielenkiintoisia, siksi olenkin ollut ahdistunut, kun en ole kunnon hyllyä omistanut. Vähän tuota kirjastoluokitusta jo pohdinkin ja muutaman teemhyllyn ajattelin laittaa. Värejäkin mietin, sillä niistä saisi tosi kivan sisustuselementin. Aakkostaminen on aina ihanaa, joten sekin voisi mennä. Otan ilman muuta kuvan, kun saan molemmat hyllyt valmiina käyttöön ja ehkä jo ennenkin.

   Poista
 5. Kivalta näyttää :)

  Minunkin pitäisi alkaa järjestämään sikinsokinsinnepäin -järjestyksessä olevat kirjahyllyt... Pokkarit meillä on erillisessä hyllyssä lukuun ottamatta Stephen Kingin kirjoja, jotka ovat kaikki lasiovellisessa kirjahyllyssä. Ajattelin kokeilla ihan aakkosjärjestystä mikäli mahdollista, sarjat/moniosaiset laitan vierekkäin.

  VastaaPoista
 6. Näyttää erittäin hienolta ja paljon kirjoja vetävältä hyllyköltä. Tuontapaisen minäkin tarvitsisin. :)

  VastaaPoista