keskiviikko 3. elokuuta 2022

Oman kirjahyllyn klassikkohaaste

Kirjahyllyyni on keräytynyt useita ns. klassikkoteoksia, jotka haluan lukea. Valitettavasti kirjat eivät tule luettua vain hyllyssä nököttäen, joten asetan itselleni haasteen lukea seuraavat 7 klassikkoteosta. Kun näin julkisesti tämän kerron, ehkä jopa saan jotain aikaiseksi. Annan itselleni myös mahdollisuuden jättää kirja lukematta, jos en vain pysty, mutta yrittää pitää. 


Nämä kirjat aion lukea:

Väinö Linna: Täällä Pohjantähden alla 1-3
George Orwell: 1984
Mihail Bulgakov: Saatana saapuu Moskovaan
Henri Charriete: Vankin nimeltä Papillon
Nikolai Gogol: Kuolleet sielut
Timo K. Mukka: Maa on syntinen laulu
Maria Jotuni: Huojuva talo

Kaikki löytyvät omasta hyllystäni, joten ei tekosyitä. Aikarajaa en nyt aseta, koska se tuo suorituspaineita ja lukemisen pitäisi olla kuitenkin kivaa. 

6 kommenttia:

 1. Pohjantähden alla oli minulle lukiossa suuri elämys. Saatana saapuu Moskovaan oli hauska kokemus, joskin vähän sekava. Kuolleet sielut ei herättänyt juuri tuntemuksia. Huojuva talo on aiheensa vuoksi hyvin raskas ja aika toisteinen siinä kauheudessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla omia reaktioitani. Vähän kaksijakoiset fiilikset tämän itse suunnittelemani haasteen osalta, mutta katsotaan miten käy.

   Poista
 2. Neljä kirjaa olen lukenut listaltasi. Hieno lista ja tsemppiä ja lukuiloa. Pidin eniten Papillonista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Papillon on ehkä näistä sillä tavoin ongelmallisin, että olen nähnyt molemmat kirjasta tehdyt elokuvat, mutta yritän sulkea ne nyt muistin ulkopuolelle. Tsemppiä tarvitsenkin :)

   Poista
 3. Vahva setti, vaikka itse olen lukenut vain Orwellin ja Bulgakovin.
  Ja kannattaa tosiaan jättää se mahdollisuus auki, että kirja jää kesken, koska ei mikään kirja ole kaikkien juttu, mutta kokeilla pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä, että kokeilla pitää, mutta elämää ei kannata haaskata huonojen kirjojen tai itselle sopimattomien kirjojen lukemiseen.

   Poista